Airbnb Finds: The Arctic Hideaway

Druk, druk, druk! We vliegen richting het einde van het jaar en daarom zijn veel van ons druk. Hoe fijn zou het zijn om uit te kunnen kijken naar een tijd van ontspanning en vertier. Niet dat je het nu niet gezellig hebt, maar even een tijd van de focus verleggen op jezelf en de omgeving. Het enige dat op je to-dolijst staat is genieten. Het verblijf die we nu hebben gevonden is een tiny hotel op een afgelegen eiland in het noorden van Noorwegen. Zoek je rust en stilte en een plek om de eindejaarsdrukte te ontwijken op een afgelegen eiland? Norway is calling! 

Ontwijk de eindejaarsdrukte op een afgelegen eiland

The Arctic Hideaway is de naam van het tiny hotel, die zijn naam niet zomaar heeft gekregen. The Arctic Hideaway, oftewel Noordpoolse schuilplaats, is een architectonisch speelse en verbluffende verzameling van tien individuele gebouwen, waarvan er vier slaapcabines zijn. Ieder tiny hotel heeft ook zijn eigen knusse slaapkamer. Het optrekje bestaat voornamelijk uit glas, waardoor je enkel daarvan verwijderd bent van de natuur. De ruimte is zowel een mentale als een fysieke locatie – een plek om even afstand te doen van alle hectiek van het leven.

Ontwijk de eindejaarsdrukte op een afgelegen eiland, Airbnb Finds: The Arctic Hideaway

Natuur, duurzaamheid & wildlife

Arctic Hideaway is genesteld in het afgelegen Sørværet bij de Fleinvær eilanden. De hutten bieden gasten een spetterend uitzicht op de Noorse zee, nabijgelegen eilanden, vogels, zeehonden, sunrises & sunsets, de middernachtzon en natuurlijk het noorderlicht! De architectuur legt de focus op de beleving van de natuur. Een speciale waterfabriek maakt vers drinkbaar water uit zeewater. Dit is geen onbeperkte bron, waardoor je dus erg bewust wordt van het watergebruik. Wanneer je de badkamer of keuken wilt bezoeken, moet je eerst naar buiten toe om zo in de andere ruimtes te komen.

Ontwijk de eindejaarsdrukte op een afgelegen eiland, Airbnb Finds: The Arctic Hideaway

Ook even sociaal doen

Heb je even genoeg van alle rust en stilte in je tiny hotel? Dan kun je natuurlijk ook nog gewoon sociaal gaan doen in de gedeelde ruimtes. Het iconische Tower House, het keukenhuis, studiogebouw, het badhuis, de krab bar en de sauna zijn de spots waar je kan chillen met je vrienden en medereizigers. Ook kun je samen genieten van het inbegrepen ontbijt.

Hutje op de afgelegen hei

Zie je het niet helemaal zitten om alleen in een hutje op de hei te zitten? Verras dan je partner door De Lower Double te huren. Deze privé-ruimte heeft een tweepersoons queen size bed. De cabins zijn zo ongeveer één met de natuur en hebben dus geen gordijnen. Gelukkig bevinden jullie je wel in de middle of nowhere.  

Per persoon kost deze unieke plek ongeveer €85,- per nacht (als je met z’n tweeën bent), dus in totaal betaal je ongeveer €170,-. Je hebt er niet alleen een fantastische rustige tijd midden in de natuur, maar ook ga je met extra energie weer terug naar huis. Een win-win situatie dus. Weg met die eindejaarsdrukte!

Meer info