Vikings Valhalla: alles wat we weten over de spin-off van Vikings

CREDITS: Screenshot Vikings | History Channel

Vikings: Valhalla wordt een Netflix Orginal spin-off van de legendarische serie Vikings. Ergens in 2021 wordt de serie van maar liefst 24 afleveringen gereleased. Met Jeb Stuart als een van de schrijvers kan het alleen maar een epische serie worden. De man staat bekend om zijn werk bij The Fugutive, Die Hard en werkt nu ook aan The Liberator.

Vikings: Valhalla is de spin-off van Vikings die je moet zien

In Vikings: Valhalla pakken ze het verhaal 100 jaar na de gebeurtenissen van Vikings op. Het einde van het tijdperk van Vikingen is in zicht wanneer het Engelse Koninkrijk zich staande weet te houden. Na de dood van King Edward the Confessor claimen maar liefst drie lords de Engelse troon. Dit verandert de toekomst van Engeland helemaal.

Er zijn al een aantal dingen bekend over de spin-off van Vikings. Zo bracht What’s on Netflix naar buiten dat er prominente historische figuren te zien zullen zijn in de serie. We hebben op een rijtje voor je gezet wat we tot nu toe weten over de spin-off:

Is de serie historisch accuraat?

Vikings: Valhalla is niet alleen maar puur entertainment, maar je steekt er ook nog eens iets van op. Maar hoe accuraat gaat het worden? In ieder geval zo realistisch mogelijk, een gegeven waar we blij van worden. Zo wordt de Battle of Stamford Bridge getoond en daarnaast ook de Battle of Hastings. Toch zal de serie af en toe wat afwijken van de échte gebeurtenissen die zich in die tijd afspeelde.

Welke historische figuren zijn er in de serie te zien?

In de serie zien we veel historische figuren terugkomen. Zo zie je de bekende viking Leif Erikson in de serie. Hij is een van de bekendste vikingen uit zijn tijd. Het is een Noorse viking waarvan vele historici denken dat hij als eerste Noord-Amerika heeft ontdekt en niet Christopher Colombus.

De zus van Leif Erikson, Freydís Eiríksdóttir is een stoere chick die het schip van mannen overnam om de winst van Finland te oogsten. Zo richtte ze haar eigen kolonie op.

De koning van Noorwegen van 1046 tot 1066 – Harald Hardrada – gaat ook in de serie voorkomen. Hij leidde een invasie tegen het Koninkrijk van Engeland. Eenmaal in Engeland ging hij vechten tegen de verdedigende kracht van Koning Harold Godwinson.

Koning Harold Godwinson was de laatste Angelsaksische koning in de Engelse geschiedenis. De toekomst van Engeland werd beslist nadat Harold stierf in de strijd tegen de invasiemacht van Normandië.

William the Conqueror claimde de Engelse troon na de dood van koning Edward the Confessor. Tijdens de slag bij Hastings behaalde William de overwinning en werd hij de eerste koning van het Huis van Normandië. Hij wordt gezien als het einde van de Vikingtijd en het begin van de Duitste ijzertijd in Groot-Brittannië.

Wanneer kun je Vikings: Valhalla verwachten?

De productie van de serie is in het begin van 2020 al begonnen. Maar net zoals veel andere films en series is ook hier de productie tijdelijk van stilgelegd. De serie wordt grotendeels in Dublin gefilmd en zo als het er nu uit ziet wordt de serie in 2021 gereleased.

Wie zit er in de cast?

In de serie zal de oude cast van Vikings niet terug te zien zijn. Het verhaal van Vikings: Valhalla speelt zich veel later af. Wel laten de schrijvers weten dat de oude cast in flashbacks terug kunnen komen. Wie wel in de serie gaat spelen is nog niet bekend. De schrijvers hebben nog geen castleden bekendgemaakt.

Er is nog veel onduidelijk, maar dat de serie er gaat komen is zo goed als zeker. In de tussentijd kun je de 6 seizoen van Vikings gewoon op Netflix kijken. Mocht je dat nog niet hebben gedaan; het is meer dan de moeite waard.