Netflix onthult trailer en releasedatum van News of the World met Tom Hanks

CREDITS: News of the World | Netflix Media

Netflix heeft het nieuwe hoofdstuk van de wonderbaarlijke acteercarrière van Tom Hanks binnengehaald. De trailer van News of the World is vandaag door de streamingdienst onthuld. Daarnaast hebben we ook een releasedatum gekregen: 10 februari komt de film al. Dat is snel, want vorig jaar – rond Kerst – verscheen de film pas in de Amerikaanse bioscopen.

Trailer en releasedatum News of the World met Tom Hanks

Netflix was er als de kippen bij om de rechten binnen te slepen. De film van regisseur Paul Greengrass heeft goede kritieken gekregen. Zo krijgt News of the World op Rotten Tomatoes een 88% score van de critici en een 89% audience score. Op IMDb krijgt de film een 6,8. Het is dus zeker de moeite waard om volgende week tijd vrij te maken. Alleen al omdat eindbaas Tom Hanks de hoofdrol vertolkt.

News of the World
Foto: News of the World | Netflix Media

Trailer en overige castleden

Hanks kruipt in de rol van Jefferson Kyle Kidd (Captain Kidd). Vijf jaar na het einde van de burgeroorlog kruist hij het pad met een 10-jarig meisje dat door Kiowa-volk is meegenomen. Captain Kidd begeleidt het kind de ruige en meedogenloze vlaktes van Texas. De reis is allesbehalve gemoedelijk: het wordt een gevecht om te overleven. Bij iedere bocht lopen de reisgenoten namelijk gevaar. Zowel mensenlijk als natuurlijk.

Tom Hanks wordt vergezeld door onder anderen Tom Astor, Helena Zengel, Andy Kastelic en Mare Winningham. Deze toppers lijken goud in handen te hebben. Regisseur Greengrass heeft van verschillende grote namen namelijk te horen gekregen dat News of the World kans maakt op de Oscar voor Beste Regie.

De trailer spreek in ieder geval boekdelen: