Vanaf nu kun je ook Netflixen zonder abonnement

CREDITS: Bigstock

Heb jij ook een aantal vrienden die meeprofiteren van jouw Netflix-account? Vanaf nu heb je een excuus om ze eraf te gooien. Netflix komt namelijk met een zogenoemde Watch Free-pagina. Hierop kunnen mensen die geen Netflix-abonnement hebben, toch een aantal films en series gratis bekijken.

Gratis films en series kijken op Netflix zonder abonnement

Voor deze gratis films en series heb je dus geen account nodig. Op deze manier probeert Netflix nieuwe abonnees te trekken. Enkele filmtitels die Netflix beschikbaar heeft gesteld zijn bijvoorbeeld The Two PopesBird Box en Murder Mystery. 

netflix zonder abonnement
Foto: Charles Deluvio

Het aanbod

Mocht je gehoopt hebben om ook hele seizoenen van series gratis te kunnen bekijken, dan moeten we je teleurstellen. Alleen de eerste aflevering van de beschikbaar gestelde series zullen gratis te bekijken zijn. Daarna wordt je erop gewezen dat je een abonnement moet afsluiten om verder te kunnen kijken. Op dit moment staan al de eerste afleveringen van series als Stranger Things, Élite en When They See Us op de pagina.

Ook zegt Netflix dat ze het aanbod op de pagina ‘regelmatig’ zullen veranderen, maar het is nog niet bekend hoe vaak dit zal zijn. De films en series zijn alleen te bekijken op toestellen van Android en via webbrowsers op computers. Helaas wordt de browser van iOS nog niet ondersteund.
Netflix stopte eerder dit jaar met de gratis proefperiode van een maand. De nieuwe Netflix-klanten moesten sindsdien gewoon het normale maandbedrag betalen. De Watch Free-pagina die gisteren werd gelanceerd gaat de gratis proefperiode vervangen.

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen

Het concept van een pagina waar je al een aantal film- en serietitels gratis kunt bekijken is echter niet nieuw. HBO en Showtime maken hier al een aantal jaar gebruik van en lieten nieuw geïnteresseerden op deze manier kennismaken met de diensten.
Netflix Party
Foto: CardMapr
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…