Netflix Party: kijk samen met je vrienden ondanks sociale isolatie

CREDITS: Unsplash | YTCount

Er is een nieuwe tool ontwikkeld voor Netflix waardoor je, ondanks dat je thuiszit, samen met je maten naar jullie favoriete serie kan kijken. De app Netflix Party synchroniseert het afspelen van een film of serie en voegt een groepschat toe. Een ideale manier om een long distance movie night te organiseren in deze dagen van sociale isolatie.

Netflix Party: op afstand toch nog samen bingewatchen

Nu ook de bioscopen zijn gesloten, zit het er niet meer in om samen naar de film te gaan. Een vervelend moment voor jou als filmliefhebber. Daarbij moet je ook nog eens afstand van elkaar houden dus samen op de bank kijken is al helemaal uit den boze.

Netflix Party
Foto: Will Porada

Zo werkt het

Een genius bedacht een oplossing waardoor je toch nog samen kan genieten. Netflix Party werkt als volgt:

  1. Installeer de app Netflix Party op je Google Chrome browser (het werkt helaas alleen via Chrome);
  2. Speel je favoriete film of serie af via Netflix;
  3. Start een party. Dat is gemakkelijk via de app en je krijgt een URL die je kan delen met je vrienden;
  4. Iedereen gearriveerd? Dan is het tijd om op te starten en samen te bingewatchen.

Samen met je vrienden kom je in een chat en daar kun je speculeren over wat er gaat gebeuren. Het kan gaan over spoilers of over het feit dat je volledig nieuw complot aanvoelt komen. Maak het spannend door zelf gifjes, screenshots en emoticons toe te voegen.

De tool is er al een tijdje

De app is niet speciaal in het leven geroepen om mensen bij elkaar te brengen tijdens de coronacrisis. Het is een tool die al een tijdje bestaat en daardoor zijn de grootste bugs er al uit.

Een klein nadeel: het kan voorkomen dat de ruzie over ‘we zouden toch samen kijken’ doorgaat. Gelukkig zijn we nog niet zó ver dat we elkaar digitaal in de haren kunnen vliegen.

Lees ook:
– Deze titels verschijnen in de tweede helft van maart
– 8x Netflix documentaires waar je slimmer van wordt
– 10 dingen om te doen als je in quarantaine zit

Netflix Party, Netflix Party: kijk samen met je vrienden ondanks sociale isolatie
Foto: Freestocks
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…