Netflix krijgt concurrentie van BBC en Discovery

Streamen is big business en daar wil iedereen een graantje aan mee pikken. Netflix heeft al een tijdje niet meer het alleenrecht op het gebied van streamen. Naast Videoland, Apple en Disney krijgt het nu ook concurrentie van BBC en Discovery.

Netflix krijgt concurrentie

De BBC en Discovery leveren grote hoeveelheden content aan Netflix. Grote titels zoals Earth met David Attenborough zullen niet meer op Netflix te zien zijn. Ook zouden Discovery Channel en Animal Planet grote hoeveelheden content gaan leveren aan de nieuwe streamingdienst. Netflix krijgt concurrentie van een nieuwe streamingsdienst, en verliest dus ook veel titels.

Netflix krijgt concurrentie, Netflix krijgt concurrentie van BBC en Discovery

Natuurfilms

Hoeveel nieuwe content er gaat verschijnen op deze streamingdienst is niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid maken ook oudere titels hun opwachting. De overeenkomsten die de BBC en Discovery nu met Netflix hebben, gaan dus stoppen. Dit heeft als resultaat dat het aanbod natuurfilms op Netflix een flinke klap gaat krijgen.

Als we de roddels mogen geloven, wordt de nieuwe streamingdienst in de eerste helft van dit jaar nog beschikbaar voor het publiek. In het begin zal de dienst niet in het Verenigd Koninkrijk en China worden uitgerold, maar in Nederland kunnen we het wel verwachten. Wat precies de schade per maand gaat worden en hoe deze dienst gaat heten is nog onbekend.

Netflix krijgt concurrentie, Netflix krijgt concurrentie van BBC en Discovery