De meest creepy Netflix-films voor Halloween

CREDITS: Screenshot Hush | Netflix

Het is weer oktober en we kunnen er niet omheen. De maand van de vallende bladeren, een drankje voor de openhaard én Halloween. En wat is onlosmakelijk met dit laatste verbonden? Juist, een goede horror of creepy film waardoor je het liefst de hele avond achter een kussen verscholen zit. We hebben de beste Halloween films van Netflix voor je op een rijtje gezet.

De meest creepy Netflix-films voor Halloween

Dit jaar is de kans groter dan ooit dat we rond Halloween op de bank gekropen zitten onder het genot van een van de parels die Netflix te bieden heeft. Ga maar eens goed zitten voor een creepy avond, want dit zijn de beste Halloween films op Netflix!

The Cabin in the Woods

Drew Goddard and Joss Whedon schreven het script van deze film in drie dagen in een hotelkamer. In deze film die perfect is om te kijken tijdens Halloween, zie je vijf vrienden die het weekend doorbrengen in een afgelegen hut in het bos. Als snel wordt duidelijk dat dit uitje meer is dan ze gedacht hadden, en wanneer regels worden overtreden, moet iedereen hiervoor boeten.

Hereditary

Dit is een van de spannendste Halloween films uit deze lijst en is daarom niet voor iedereen. In het verhaal staat familie Graham centraal die een tragisch ongeluk moeten verwerken. Maar hier komt een angstaanjagende erfenis bij kijken. Ze krijgen te maken met boosaardige en bovennatuurlijke krachten die je gegarandeerd op het puntje van je stoel laten zitten. Durf jij het aan?

The Haunting of Bly Manor

Ben je toch meer van de series? Dan is The Haunting of Bly Manor perfect voor jou. Deze serie is van dezelfde makers als The Haunting of Hill House en is een combinatie van spanning, drama, horror en mysterie. In de serie zul je weinig jump scare momenten vinden. Er wordt namelijk juist gefocust op het enge psychologische aspect. In de afleveringen zie je hoe een jonge gouvernante wordt ingehuurd door een man om op zijn neefje en nichtje te passen in een huge landhuis. Al snel merkt ze dat er vreemde dingen in het huis gebeuren en langzaam ontrafelt zich de geheime geschiedenis van het huis.

https://www.youtube.com/watch?v=tykS7QfTWMQ

World War Z

Voor de liefhebbers van wat meer leven in de brouwerij, is World War Z een aanrader. In deze actie-horror film shinet niemand minder Brad Pitt in de hoofdrol als echtgenoot en toegeweide vader Gerry Lane. Hij werkt voor het leger en de overheid en wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt hij gevraagd om de invasie tegen te gaan. De snelle en vleesetende zombies verslinden alles wat er op hun pad komt en tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen zien te beschermen.

Midsommar

Samen met haar vriend en zijn collega’s gaat een vrouw naar een klein Zweeds dorpje. Dit blijkt echter geen gebruikelijk dorpje, maar een commune die tijdens het midzomerfeest zich overgeeft aan allerlei paganistische rituelen. De idyllische plek blijkt nu niet meer zo gezellig te zijn en laat langzaam zijn duistere kanten zien. De film is van de makers van Hereditary, dus met deze parel zul je ook de plank niet misslaan.

Sinister

Ethan Hawk speelt hier de hoofdrol als Ellison Oswalt. Hij is een true crime schijver, maar zijn carrière gaat niet zo goed. Hij heeft dringend een nieuwe bestseller nodig en verhuist daarom met zijn familie naar een huis met een vreemde achtergrond. Ellison is vastberaden het mysterie van de vorige bewoners, die zijn opgehangen en vermist, op te lossen. Op zolder vindt hij acht films die hem helpen bij het ontrafelen van de zaak, maar hoe meer de waarheid aan te licht komt, hoe meer hij zichzelf en zijn familie in gevaar brengt.

Hush

Na het zien van Hush check je voortaan altijd of je de deur wel goed op slot hebt gedaan. Het verhaal draait om Maddie Young, een jonge auteur die doofstom is. Ze woont geïsoleerd en alleen in de bossen wanneer haar grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt. Op een avond staat er een gemaskerde psychopathische moordenaar voor het raam. Maddie zal al haar grenzen moeten verleggen om de nacht te kunnen overleven.

Zodiac

Deze is voor degenen die niet van horror houden, maar wel op zoek zijn naar een creepy film voor Halloween. De film is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Zodiac gaat over de beruchte seriemoordenaar die eind jaren ’60 San Franciso teisterde. De moordenaar is nooit opgepakt omdat hij slim te werk ging. Hij liet cryptische brieven achter na zijn moorden waardoor de politie tot op de dag van vandaag geen idee heeft wie er achter de gruwelijke moorden zit.