De beste Netflix-films voor een date night

CREDITS: Screenshot Focus | Warner Bros. Pictures

Tijdens een date night naar de film? Nee joh, de beste films staan gewoon op Netflix. Verkas met je meissie naar de woonkamer, dekentje erbij, lampen uit en je hebt precies hetzelfde gevoel als in de bioscoop. Maar nu mét privacy.

Nu begint alleen dé struggle van de avond. Welke film gaat het worden? Om jullie eeuwenlang scrolwerk te besparen hebben wij wat pareltjes uitgezocht. Deze films zijn namelijk perfect voor een date night. Ga d’r maar eens goed voor zitten en laat je liefje tegen je aankruipen, want met deze Netflix-films til jij date night of Netflix & Chill avond naar the next level.

Dit zijn de beste Netflix-films voor een date night

Gone Girl

We trappen af met een film waarbij je date gegarandeerd tegen je aan moet kruipen. Thank us later. In het verhaal vieren Nick en Amy hun vijfde huwelijksjaar. Maar op de ochtend van het jubileum krijgt Nick toch twijfels. Hij gaat daarom bij zijn tweelingzus op bezoek voor advies. Als hij later thuiskomt, blijkt Amy opeens verdwenen te zijn en Nick schakelt gelijk de politie in. Maar na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar hem te leiden.

 

Friends With Benefits

Deze romcom is een perfecte optie van de vele films op Netflix om te kijken tijdens een date night. In de film hebben Justin Timberlake en de prachtige Mila Kunis de hoofdrol. Wanneer ze beiden een lastige relatie achter de rug hebben, besluiten ze seksmaatjes te worden. De enige catch is dat ze ermee moeten stoppen wanneer één van beiden emotioneel betrokken raakt. In het begin gaat alles goed, maar al snel worden de friends with benefits verliefd en moeten ze erachter komen of het zo nog gaat werken.

 

The Terminal

Een film met Tom Hanks is altijd een goed idee. In deze film, die is geregisseerd door Steven Spielberg, bezoekt Oost-Europeaan Viktor Navorsky, New York. Tijdens zijn aankomst op Kennedy Airport breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Nu staat Navorsky voor een probleem want hij kan niet terugvliegen en met zijn huidige papieren komt hij ook de Verenigde Staten niet in. Daarom maakt hij maandenlang van Kennedy Airport zijn thuis, bekijkt hij mensen en vindt hij zelfs de liefde.

 

Gravity

Tijdens deze film spendeer je je avond op het puntje van je stoel. Of de bank. Dr. Ryan Stone is een medisch ingenieur en gaat op shuttlemissie met astronaut Matt Kowalski. Maar, de routine ruimtewandeling resulteert in een regelrechte ramp. De shuttle wordt vernietigt waardoor de twee astronauten achterblijven in de ruimte. Vastgeketend aan elkaar en rondzwevend in de donkere ruimte met weinig zuurstof, moeten de twee samen zien te overleven. Op IMDB wordt hij beoordeelt met een 7,7, dus hierbij weet je zeker dat je een goede film kijkt!

 

Murder Mystery

Een heerlijke wegkijkfilm. Voor als jullie niet altijd even veel aandacht voor de de televisie hebben… In de film gaan agent Nick (Adam Sandler) en kapster Audrey (Jennifer Aniston) samen op reis door Europa om de vonk van hun huwelijk weer over te laten slaan. De planning verandert echter last minute wanneer ze door een rijke man worden uitgenodigd voor een feestje op een luxe jacht van zijn oom Malcolm Quince. Quince wordt ’s nachts op het jacht vermoord en Nick en Audrey zijn nu opeens de prime suspects van de zaak.

 

Once Upon a Time in Hollywood

De film waar iedereen het in 2019 over had: Once Upon a Time in Hollywoord van niemand minder dan Quentin Tarantino. De hoofdrollen zijn vergeven aan Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. Alleen voor de droomcast wil je deze parel uit de lijst van films voor een date night al zien. De film heeft twee verhaallijnen. Aan de ene kant volg je Rick Dalton, acteur op zijn retour en zijn stuntdubbel Cliff Booth die aan het werk proberen te blijven in de veranderende filmindustrie. Het andere verhaal in de film volgt actrice Sharon Tate. Zij is de vrouw van de regisseur Roman Polanski die in 1969 werd vermoord door volgelingen van de beruchte sekteleider Charles Manson. Dit laatste is trouwens waargebeurd.

 

Happy Anniversary

Een romantische komedie is altijd een goede optie. De film Happy Anniversary gaat over een koppig stel dat drie jaar samen is. Op hun jubileum kijken ze terug op de relatie en overwegen ze of ze uit elkaar moeten gaan. Eigenlijk dachten ze beiden the one te hebben gevonden, maar de twijfel slaat toe en iedere vraag brengt ze dichter bij de afgrond.

 

Focus

In deze film shinen Will Smith als Nicky en weer Margot Robbie als Jess in de hoofdrol. Nicky is een meester in misleiding en krijgt een relatie met Jess, een oplichtster. Hij leert haar de fijne kneepjes van het vak maar ziet een risico en verbreekt daarom de relatie. Drie jaar later duikt de nu volleerde bombshell in Buenos Aires weer op. Nicky speelt hier een gevaarlijk spel, maar Jess dwarsboomt al zijn plannen waardoor de oplichter volledig de wijs kwijtraakt.

The Exorcist

Deze classic uit 1973 mocht natuurlijk niet ontbreken. In deze horrorfilm zoekt een vrouw hulp voor haar 12-jarige dochter die zich vreemd gedraagt. Wanneer geen enkele medische mogelijkheid of psychiater kan helpen, schakelt ze de hulp in van een priester. Hij is ervan overtuigd dat het werk van de duivel is en ze willen een uitdrijvingsritueel uitvoeren.

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…