Deze snoeiharde Zuid-Koreaanse drugsserie komt deze week op Netflix

Het festivalseizoen is voorbij en daarmee zijn de druk gevulde dagen voor de mensen in de drugs businessvoorbij. Om een beetje inzicht te bieden hoe die business er soms uit kan zien, dropt Netflix deze week nog Narco-Saints. Deze serie staat volledig in het teken van drugs, drugs en nog een drugs. Als deze serie je dopamine niet wekt, weten wij het ook niet meer.

Weer een Zuid-Koreaanse classic?

Hoewel we vaak gewend zijn de Mexciaanse of Colombiaanse drugsbazen aan het werk te zien in dit soort films, krijgen we nu te maken met een Koreaanse narco. Na het succes van Squid Game hopen de Koreanen nu met Narco-Saints een ware kaskraker online te gooien. Het meeslepende verhaal kent een aantal sterren in de hoofdrol. Zo speelt Park Hae-Soo van Squid Game en Money Heist: Korea een grote rol, en zien we ook Ha Jung-Woo en Hwang Jung-Min in de hoofdrol.

Narco-Saints, Deze snoeiharde <strong>Zuid-Koreaanse drugsserie</strong> komt deze week op Netflix
Foto: Netflix

Verhaallijn van Narco-Saints

De serie gaat over Kang Insu – alleen de naam klinkt al als een nieuwe drug – een ondernemer die naar Suriname afreist voor een ‘business-trip’, ahem. Helaas voor hem eindigt die al snel in de bajes nadat hij er wordt ingeluisd door een Koreaanse rivaal. Nadat Kang Insu in de gevangenis terecht komt, wordt hij gedwongen om samen te werken met de geheime dienst van Zuid-Korea. De hoge pieven uit het Zuidelijke gedeelte van Korea geven hem de opdracht om de Koreaanse versie van El Chapo en zijn imperium in Suriname te ontmantelen.

Narco-Saints gaat de hele wereld over

Het verhaal speelt zich dus af in Suriname, terwijl de acteurs uit Korea komen. En de scenes zelf? Die zijn dan weer vooral in de Dominicaanse Republiek geschoten. Over diversiteit gesproken. De serie maakt op 9 september haar langverwachte opwachting. De trailer staat al enige tijd online en als we de eerste beelden moeten geloven, kunnen we genoeg actie verwachten.

Source:
Netflix