Mannelijke snacks voor thuis die je vriendenavond compleet maken

CREDITS: Tiara Aracama

Een mannenavond is niet compleet zonder een paar goede snacks onder het genot van een glas bier. Even weg van de realiteit en je meisje en terug naar waar het allemaal begon: the boys. Daar hoort dus wel wat te eten bij, want daar houden mannen van. Nog op zoek naar goede snacks voor de aankomende mannenavond? Wij geven inspiratie.

Deze mannelijke snacks voor thuis maken je vriendenavond compleet

Een onmisbaar ingrediënt voor een goede mannenavond zijn de snacks. En lucky you, want je kunt hier alle kanten mee op. Je kunt natuurlijk terugvallen op gouwe ouwe paprikachips, borrelnoten en frituursnacks, maar je kunt ook het roer eens omgooien. Met deze mannelijke snacks voor thuis maak je je vriendenavond compleet.

Hotdogs

Er gaat niets boven een goede hotdog, daarom is dit dé perfecte snack om tijdens een avond met de boys op tafel te zetten. Nog een voordeel: hotdogs kun je vaak gewoon kant en klaar in de winkel kopen of heel makkelijk zelf maken. Je hoeft dus geen keukenprins te zijn om een schaal hotdogs uit de keuken te toveren.

snacks
Foto: call me hangry

Nacho’s

Een portie nacho’s is natuurlijk altijd een goed idee. Bakje salsa, guacamole en zure room erbij en je bent good to go. De nacho’s zelf verdeel je over een ovenschaal en besprenkel je met genoeg kaas. Een dikke kaaskorst is wat we willen zien als hij uit de oven komt.

Voor meer nacho-inspiratie check ook: 5x nacho’s die iedere man moet kunnen maken

mannenavond
Foto: tarheelgarden

Bacon-bier snacks

Als mannen in twee ingrediënten omschreven zouden moeten worden zou het bier en vlees zijn. En laat deze snack nou beide hebben. Deze bites maak je door dikke plakken bacon in te smeren met een mengsel van bier en bruine suiker. Daarna even in de oven om ze krokant te krijgen en je kunt ze al serveren! Hier kun je bij je maten mee aankomen.

snacks
Foto: Andrew Ridley

Chicken wings

Ook kip is een favoriet onder de mannen. En stel je eens voor dat een van je vrienden met een grote schaal chicken wings te keuken uit komt gelopen. Hoe blij zou je dan zijn? Juist, en daarom moet jij ze ook kunnen maken. Moeilijk is het trouwens niet. In veel supermarkten koop je een zak met kippenvleugels, je mikt ze in de pan, oven, frituur of AirFryer en haalt ze er na een paar minuten weer uit. Tadaaa, je hebt een van de lekkerste mannelijke snacks gemaakt. Soms hoeft het ook niet moeilijk te zijn.

snacks
Foto: Erik Mclean

Tosti’s

Hier kun je ons altijd blij mee maken, een goede tosti. Ook hier geldt weer, het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Plakje kaas en ham tussen twee boterhammen, tussen het tosti-ijzer of in de pan en je bent al klaar. Om het iets spannender te maken kun je er ook een gebakken ei, verschillende soorten kaas of kip of bacon ertussen doen. Maak er vooral een feestje van. En zet nog wat bier koud.

Voor meer tosti variaties: 5 gruwelijke tosti recepten voor mannen

mannenavond
Foto: Jonathan Pielmayer

Gevulde jalapeño snacks

Met deze gevulde jalapeños voeg je gegarandeerd meer spice toe aan de mannenavond. Deze vul je met roomkaas, wikkel je in spek en je topt hem af met een beetje honing. Even in de oven knapperig en goudbruin laten bakken en klaar. Maak genoeg van deze snacks want ze zijn verslavend! Voor het uitgebreide recept kun je hier terecht.

snacks
Foto: Jack Harner