Jennifer Lawrence krijgt hoofdrol in nieuwe Netflix-film

CREDITS: MingleMediaTv

Netflix heeft weer eens groot uitgepakt met een nieuwtje: Jennifer Lawrence is gestrikt als hoofdrolspeelster voor de film Don’t Look Up. De comedy wordt geregisseerd door Adam McKay, de man achter Vice en The Big Short. Deze films waren goed voor Oscarnominaties, dus we kunnen ook hier veel van gaan verwachten.

Het verhaal van Don’t Look Up draait om twee wetenschappers die ontdekken dat een meteoor de aarde binnen zes maanden zal treffen. Met dat in het achterhoofd proberen ze de hele wereld te waarschuwen. Maar stuiten op een bevolking die niet echt wil meewerken en tegendraads is.

Jennifer Lawrence krijgt nieuwe hoofdrol in nieuwe Netflix-film

In een verklaring geeft de regisseur van de film aan ‘thrilled‘ te zijn met het strikken van Lawrence. Ook geeft Adam McKay aan: ”She’s what folks in the 17th century used to call a dynamite talent.” Een groot compliment en het legt de lat voor de film ook hoog. Dat het een wereldwijde komedie gaat worden geeft aan wat de ambities zijn.

Jennifer Lawrence

Dat de filmmakers Jennifer Lawrence hebben gestrikt is een hele prestatie. Lawrence is een multitalent die naast héle goede looks, ook fantastisch acteert. We zijn verliefd geworden op Jennifer in The Hunger Games, maar ze onderscheidde zichzelf helemaal Silver Linings Playbook. Want met haar rol in die films sleep ze uiteindelijk een Oscar binnen.

In zowel 2015 als 2016 was Lawrence de beste betaalde actrice ter wereld. Het jaar 2015 eindige ze met 46 miljoen euro meer op de bank en in 2016 had ze een salarisstrookje met onder aan de streep 40 miljoen euro. Geen slechte cijfers al zeggen we het zelf. Met haar films die wereldwijd meer dan €5,5 miljard opbrengen, wordt ze ook wel gezien als meest succesvolle actrice van haar generatie.

We zijn benieuwd wat deze film ons weer gaat laten zien van Jennifer en kijken er al naar uit. In april wil de regisseur al gaan filmen en eind dit jaar moet de film op Netflix verschijnen. Een fikse uitdaging maar zeker een mooi streven!

Don;t look up, Jennifer Lawrence krijgt hoofdrol in nieuwe Netflix-film
Foto: Bigstock
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…