8 topfilms met Tom Hardy die iedere man moet zien

CREDITS: Screenshot Warrior | Mimran Schur Pictures

Tom Hardy heeft een cv waar wij enkel van kunnen dromen. Maar niet alleen met films schittert hij op het witte doek. Hij heeft ook twee sterke Britse serietitels op zijn naam staan, namelijk Taboo en Peaky Blinders. Maar omdat je die waarschijnlijk al kent focussen we ons vandaag op het eerstgenoemde. Dit zijn de beste films met Tom Hardy.

Dit zijn de beste films met Tom Hardy

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road in de vierde film uit de Mad Max-reeks, maar de eerste waarin Tom Hardy de hoofdrol speelt. Hij nam in deze vierde film het stokje over van Mel Gibson. Het verhaal speelt zich af in een woestijnlandschap waar iedereen vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld vluchten twee rebellen die de orde misschien wel zouden kunnen herstellen, Max en Furiosa. Met deze film vol spanning en sensatie en sci-fi en avontuur ben je wel een avondje zoet. Ook een leuk feitje: deze film won maar liefst zes Oscars. Zeker het kijken waard dus.

 

Venom

In deze Spider-Man spin-off draait het allemaal om het zwarte buitenaardse wezen inclusief indrukwekkend gebit, Vemon. In de film is hij het duistere alter ego van de verslaggever uit San Francisco Eddie Brock, uiteraard gespeeld door Tom Hardy. Vemon en zijn soort dringen de aarde binnen en willen de wereld overheersen. Tja, wat moeten we er nog meer over zeggen. Met een superhelden film zit je eigenlijk altijd goed.

 

The Revenant

Nog een Oscar-winnaar in deze lijst. Dit keer met drie trofeeën die de film op zijn naam mag zetten. Het verhaal speelt zich af in 1823. Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt de avonturier Hugh Glass, gespeeld door Leonardo DiCaprio en zijn manschappen aangevallen door indianen. Bij een hinderlaag vreest hij voor zijn leven en kan hij op het nippertje ontkomen. Glass slaat op de vlucht en komt tijdens zijn tocht ondenkbare tegenslagen tegen. Toch is hij gedreven om te leven en baant hij zich een weg door de stenge winter en ruige natuur, op zoek naar verlossing.

 

Legend

In de film Legend volg je de eeneiige tweelingbroers Ron en Reggie, beiden gespeeld door Tom Hardy. In de jaren ’50 en ’60 zijn zij de twee beruchtste gangsters die de duistere onderwereld van Londen overheersen. Het verhaal vertelt beiden kanten van hun verhaal, de opkomst en de ondergang. Deze parel staat trouwens ook op Netflix!

 

Warrior

Dit verhaal volgt ex-marinier Tommy die na veertien jaar terugkeert naar de plek waar hij opgroeide. Helaas is de band met zijn vader slecht, maar toch besluit hij hem om hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die hij al jaren niet heeft gezien, doet ook mee vanwege het grote geldbedrag dat te winnen valt om zijn familie van een financiële ondergang te redden. Later staan ze samen oog in oog in de ring. Op IMDb wordt deze film trouwens beoordeeld met een 8,2, mocht je nog een extra reden willen horen om hem zeker te kijken.

 

The Dark Knight Rises

In het laatste deel van de Batman-triologie wist Tom Hardy ook even een rolletje mee te pakken. Hij speelt hierin namelijk de rol van Bane. In het verhaal is het acht jaar geleden dat Batman verdween. Maar alles verandert wanneer een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda opduikt. Veel gevaarlijker is echter de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham. Batman wordt nu gedwongen zijn cape weer aan te trekken en de moeilijkste strijd tot nu toe aan te gaan.

 

Locke

Hoofdpersonage Ivan Locke maakt een lange autorit midden in de nacht om een vrouw te helpen die op het punt staat te bevallen van zijn buitenechtelijke kind. Zijn vrouw en zijn zoon weten van niks en Ivans collega’s moeten nu een hele belangrijke klus zonder hem beginnen. Tijdens zijn autorit heeft het hij dan ook heel wat uit te leggen aan alle betrokkenen.

 

Dunkirk

Actie, sci-fi, western en avontuur. Tom Hardy kan het allemaal. Maar met de film Dunkirk kan hij nog een genre op zijn naam zetten, dit is namelijk een oorlogsfilm. Daarnaast is ‘ie geregisseerd door Christopher Nolan en ook Harry Styles en Cillian Murphy kregen in rol in de film. Daarmee zit het dus ook wel goed. In het verhaal laat de film Dunkirk drie verhaallijnen zien. Honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen worden omringd worden door vijandelijke troepen en het wordt ze steeds heter onder de voeten. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie. Daarnaast komt de vijand langzaamerhand steeds dichterbij.