De allerbeste films met Timothee Chalamet

CREDITS: Screenshot The King | Netflix

Dat Timothée Chalamet niet meer weg te denken is uit de filmwereld, lijkt ons wel duidelijk. De afgelopen jaren sleepte hij rol na rol binnen én werd hij zelfs genomineerd voor een Oscar. Genoeg reden om een aantal films van hem op je lijstje te zetten. Nog geen idee welke? Wij denken graag met je mee. Dit zijn de beste films met Timothée Chalamet.

Dit zijn de beste films met Timothée Chalamet

Lady Bird

Lady Bird gaat over Christine McPherson. Zij is een rebelse leerling uit Californië die op het punt staat af te studeren aan een conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Daarom besluit ze op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht ze haar thuisstad Sacramento. Mocht je nog een duwtje in de rug nodig hebben om deze film op je lijstje te zetten, Lady Bird werd genomineerd voor maar liefst vijf Oscars én won twee Golden Globes. Kijken dus!

Dune

Dé film voor actie- en avontuurliefhebbers heeft maar liefst tien Oscarnominaties binnengesleept. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Timothée Chalamet speelt één van de hoofdrollen en de loftrompet is regelmatig gestoken. Gelukkig is Dune II ook al bevestigd. Joeeeee.

Call Me by Your Name

Grote kans dat dit dé film is waar je Timothée Chalamet van kent. Het verhaal gaat over de gevoelige Elio. Hij is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Die zomer kijkt hij uit naar een rustige tijd in de villa van zijn ouders op het prachtige Itailaanse platteland. Maar dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek, en er ontstaan een romance tussen de twee. Call Me by Your Name is misschien niet de eerste film die je opzet, maar verdient zeker wel een plekje in deze lijst.

Hostiles

Dit verhaal speelt zich af na de Amerikaanse Burgeroorlog en gaat over legendarisch kapitein Joseph J. Blocker. Hij stemt in met het naar huis brengen van een stervend hoofd van een indianenstam. De twee leggen een uiterst gevaarlijk tocht van New Mexico naar Montana af en zullen onderweg allerlei beproevingen moeten doorstaan om de eindbestemming te kunnen bereiken. Een compleet andere soort film, maar Timothée Chalamet kan het klaarblijkelijk allemaal.

Interstellar

Ook in de bekende film Interstellar wist Timothée Chalamet een rolletje mee te pakken. Hierin speelt hij Tom, de zoon van Cooper (gespeeld door Matthew McConaughey). De film gaat over de wereld van de toekomst, hierin zijn regeringen en economieën ingestort, voedsel is schaars en NASA bestaat niet meer. Maar, wanneer er een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, gaat een groep overgebleven NASA onderzoekers op verkenning om de mensheid van de ondergang te redden. Op IMDb scoort deze film trouwens een 8,6, het kijken waard dus!

Little Women

Het verhaal van Little Women gaat over het leven van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allemaal vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven. Buiten dat Timothée Chalamet in de film de buurjongen speelt, worden de vier zussen March vertolkt door niemand minder dan Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen.

The King

Ook met dit historisch drama weet Timothée Chalamet wel raad. Het verhaal volgt de eigenzinnige prins Hal aan het begin van de vijftiende eeuw. Hij krijgt na de dood van zijn vader een plekje op de Engelse troon, terwijl het land zich voorbereidt op een oolog met Frankrijk. Samen met zijn vriend Falstaff moet Hal zich staande weten te houden midden in de chaos van het paleis en de oorlog. Robbert Pattinson wist in The King trouwens ook een rol in de wacht te slepen.

A Rainy Day in New York

De meest recente in dit lijstje is deze romantische komedie die gaat over de jonge journaliste Ashleigh. Ze vertrekt met haar vriend naar Manhattan om de bekende regisseur Roland Pollard te interviewen. De regisseur neemt Ashleigh na het interview mee op een trip door New York, waardoor haar vriend besluit familie op te zoeken. Onderweg komt hij echter toevallig de zus van een vroegere vlam tegen. Ook bij deze film weer een bekende cast met onder andere Elle Fanning en Selena Gomez.

Beautiful Boy

De laatste film uit dit lijstje van Timothée Chalamet gaat over vader David en zoon Nic. Nic is drugsverslaafd en de liefdevolle relatie tussen vader en zoon lijkt niet te zijn opgewassen tegen de verslaving. David probeert er alles aan te doen om Nic van de drugs af te krijgen, maar niets lijkt te werken. Hoe lang kun je iemand blijven redden die niet te redden valt? Kortom, een film vol drama, perfect voor je volgende filmavond.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…