Dit zijn de beste Britse series op Netflix 

CREDITS: Screenshot Peaky Blinders | BBC

Ken je dat gevoel: dat je net een serie hebt afgekeken en dat je leven voorbij is? Met je zielloze kop scroll je door Netflix, maar niets zal zo leuk zijn als je vorige serie. Vanaf nu is dat gevoel verleden tijd. We hebben namelijk niet zomaar een lijstje gemaakt met de beste series. Nee, we hebben een lijstje gemaakt met alleen maar Britse series. Want wat is er nu beter dan naar een serie kijken waarbij de spelers een heerlijk Brits accent hebben? You bloody wanker, fuck off! 

Dit zijn de beste Britse series op Netflix

Peaky Blinders

Natuurlijk moeten we dit rijtje beginnen met de legendarische serie Peaky Blinders. Deze historische dramaserie van Steven Knight gaat over een criminele bende uit Birmingham net na de eerste wereldoorlog. De bende komt onder de aandacht van de Britse regering en stuurt er een privé-detective op af.

The Crown

The Crown vertelt het verhaal van Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. De serie laat zien hoe de tweede helft van de twintigste eeuw werd gevormd. Je krijgt niet alleen de politieke rivaliteit te zien, maar ook de romantiek die in die tijd speelde.

Sherlock

Deze Britse televisieserie is gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss. Het duo heeft het klassieke verhaal van Sherlock Holmes vertaald in de tijd van het hedendaagse Engeland. Een militair die is teruggekeerd uit Afghanistan wordt huisgenoten met Holmes en begint hem te helpen met zijn onderzoeken.

Bodyguard

Bodyguard is een Britse serie van BBC die het verhaal laat zien van police sergeant David Budd. Hij is een Britse oorlogsveteraan die lijdt aan PTSS. Hij wordt toegewezen om de minster van Binnenlandse Zaken te beschermen. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar wanneer het gaat over politieke voorkeuren. Wanneer hun relatie aan de betere hand is komt hij in een strijd met zichzelf.

Top Boy

Top Boy is een Britse misdaad-dramaserie geschreven door Ronan Bennett. Het speelt zich af op het fictieve landgoed Summerhouse in Hackney. Twee jongens runnen een drugshandel in de hoop de lokale Top Boy te worden in de buurt. De serie laat het realisme van de eerlijke dagelijkse strijd van de bewoners zien.

https://youtu.be/VZ2-PpXOsvw