Avondklok-voer: de beste series op Netflix met zes seizoenen of meer

CREDITS: Screenshot Vikings | History

Als je normaal gesproken ergens te kort aan hebt dan is het wel tijd. Toch is het belangrijk om het voor jezelf vrij te maken. Eenmaal vrijgemaakt moet je het ook nog eens goed besteden. En hoe je het wendt of keert, een serie kijken op Netflix is een hele goede oplossing. Zéker nu de avondklok eraan komt.

Je kan verschillende korte series kijken of je bent een trouwe fan van één serie met een huge aantal uren aan kijkplezier. Dat laatste is een uitgelezen kans voor deze tijd. We zochten het op en vonden de beste series met zes seizoenen of meer op Netflix.

Avondklok? Deze series met een lange adem helpen je

Vikings

Je kan gewoonweg niet om de Iers-Canadese hitserie heen. Sinds 2013 maakt Vikings furore in de wereld van series en is niet meer weg te denken. Ragnar, Lagertha, Floki, Bjorn: we kunnen er geen genoeg van krijgen. De kans is groot dat je de serie al hebt uitgespeeld. Maar nu de avondklok (bijna) een feit is: is er een beter moment om de zes seizoenen van Vikings te her-bingen? Nope. 

Mocht je de serie niet opnieuw willen kijken, dan kun je gaan voor Barbaren. Deze serie is van de makers van Vikings.

Friends

Een persoonlijke favoriet, dus deze staat ook als eerste op de lijst. De sitcom is de ideale serie om snel één aflevering te kijken als je vriendin haar schoenen nog aan moet doen. Terwijl het ook tof is oom een seizoen in een keer te kijken. De afleveringen zijn twintig minuten dus de knop ‘volgende aflevering’ druk je zonder nadenken in.

Als je naar Friends kijkt wil je een leven net zoals deze zes vrienden. Ze zien elkaar elke dag en leiden het ideale leven in New York. Mannen die zo hun beste maat kunnen aanwijzen, kunnen uren kijken naar de bromance tussen Joey en Chandler. Twee vrienden die in de eerste helft van de serie met zijn tweeën in een appartement wonen.

Suits

Er staan zeven seizoenen van Suits op Netflix, maar in totaal zijn er negen. Dus voor die laatste twee seizoenen moet je maar even extra dokken. Die extra centen zijn het ook meer dan waard want je krijgt geen genoeg van deze advocatenserie. Harvey Specter en Mike Ross zijn toonaangevende advocaten in New York en deze serie laat zien hoe ze elke rechtszaak aanpakken. Na het zien van deze serie krijg je zin om zelf te gaan ondernemen en tegen jezelf te zeggen: we’re gonna kick some ass.

Sidenote: er spelen bloedmooie vrouwen in. Grote kans dat je weet over wie we het hebben.

Homeland

In deze serie kruip je in de huid van een CIA-agent die strijd tegen terrorisme. Na het eerste seizoen zit je al gelijk vastgeklampt aan je tv. Daarin zie je een gevangene, die acht jaar gevangen werd gehouden door Al-Quaida, gered worden door het Amerikaanse leger. Iedereen denkt dat hij een held is, maar Carrie Mathison (de CIA-agent) denkt daar anders over.

Orange is the New Black

Orange is the New is een klapper op Netflix met maar liefst zeven seizoenen. De geniale meeslepende serie is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman. Het is ingrijpend verhaal over een vrouw (Piper) die wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld. Ze gaat van een chill leven naar een oranje overall. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, dan is NU je kans.

The Big Bang Theory

Sitcoms doet het goed qua aantal seizoenen. Naast Friends en How I Met Your Mother staat namelijk ook The Big Bang Theory op Netflix. In eerste instantie gaat de comedyserie over vier intelligente vrienden die werken bij Caltech. Ze zijn regelrechte geeks. De mannen praten over  wiskunde, spreken verschillende talen en spelen in hun vrije tijd computerspelletjes.

Toch komen er ook vrouwen in het leven van de vier vrienden. Al gaat dat ze in het begin allesbehalve goed af. De serie kijkt heerlijk weg en zal zorgen voor een glimlach op je gezicht. Dat kan je wel gebruiken nu Rutte weer iets heeft geroepen…

https://www.youtube.com/watch?v=YrlhkqGXhfo