Motivation: deze sportdocu’s moet iedere man gezien hebben

CREDITS: Screenshot Icarus | Netflix

Sporters staan bekend om hun motivatie en dedication. Deze mannen en vrouwen worden tot het uiterste gedrongen door hunzelf, maar vaak ook door de buitenwereld. Waar wij alleen de prestaties zien op grote evenementen en lof hebben voor de winnaars, gebeurd er veel achter de schermen. Deze sportdocumentaires geven daar een goed beeld van en geven je een boost om zelf aan de slag te gaan.

Dit zijn de beste sportdocumentaires om nu te kijken

Om in de goede mindset te komen en motivatie te krijgen om zelf aan de slag te gaan, hebben we de beste sportdocumentaires op een rijtje gezet. Het begin is er. De rest zul je toch echt zelf moeten doen!

Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story

Deze documentaire vertelt het verhaal van de man die de grootste sportfraude ooit heeft gepleegd. In zijn weg naar geld, roem en succes stopte hij nergens voor. De documentaire laat zien hoe hij de wereld voor de gek hield met zijn wonderbaarlijke herstel van kanker. In de film worden een paar voormalige vrienden en teamgenoten aan het woord gelaten. Zij onthullen hoe zijn bedrog het middelpunt was van één grote samenzwering.

https://youtu.be/16ofoGHNTXs

Formula 1: Drive to survive

Drive to Survive is een documentaire die is geproduceerd in samenwerking tussen Netflix en Formula One. Het geeft je een kijkje achter de schermen van de coureurs en de races van de Formule 1 van 2018 en 2019. Sinds 28 februari staat ook seizoen twee op Netflix. Extra veel kijkplezier voor jou dus!

Sunderland ‘Til I Die

Deze documentaireserie laat de evenementen rondom de voetbalclub Sunderland A.F.C. zien tijdens het seizoen van 2017/2018. In dit seizoen degradeerden de club van het tweede niveau naar het derde niveau. Terwijl eigenlijk op de planning stond om dat jaar terug te keren in de Premier League. Goed nieuws voor jou, de serie komt op 1 april weer met zes nieuwe afleveringen.

Iverson

De documentaire over de elfvoudig NBA All Star Player is grotendeels verteld in zijn eigen woorden. Tijdens de docu wordt duidelijk hoe Iverson uiteindelijk een ster is geworden en hoe hij nu erkend wordt als een van de grootste iconen in de basketbalwereld. Deze ongefilterde documentaire is een echte must see!

Losers

Deze sportdocumentaire is net iets anders dan anderen. Het laat namelijk niet de geweldige verhalen en successen zien, maar het zet de verliezers in de schijnwerpers. De zogenaamde losers. In deze documentaire gaan de schrijvers in gesprek met atleten die nederlagen hebben meegemaakt en hoe ze er weer bovenop zijn gekomen.

Icarus

Icarus maakte op veel mensen indruk en ging er met een Oscar vandoor. De documentairefilm vertelt het verhaal van Bryan Fogel: een documentairemaker die zelf wil testen of hij dopingcontroles kan omzeilen. Dit doet hij tijdens de meest zware amateurwedstrijd voor wielrenners en krijgt daarbij hulp van een Russische dokter. In 2014 verzamelen ze samen genoeg materiaal dat bewijst dat bijna de gehele ploeg van Rusland op de spelen in Sotsji aan de doping zat.

Last chance U

Last Chance U is een Amerikaanse documentaireserie die de wereld van junior college football laat zien. Het brengt de verhalen in kaart van de spelers die een moeilijk verleden hebben gehad. Met zowel hun coaches als met hun docenten voor de klas hebben de spelers veel ruzie gehad. College football is hun laatste kans om hun doelen te bereiken en dromen achterna te gaan.

The Battered Bastard of Baseball

The Portland Mavericks zijn een honkbalteam uit de minor league in Portland. Vijf seizoenen lang, van 1973 tot 1977, speelde ze in de klasse A-Short Season Northwest league. De documentaire laat een van het grootste waargebeurde verhalen in honkbal zien. The Portland Mavericks waren destijds het enige onafhankelijke honkbalteam in Amerika. Een mooi verhaal over het onmogelijke.

Ice Guardians

Ice Guardians laat zien hoe hard de wereld van ijshockey kan zijn. In de film zie je hoe sterk, mentaal en fysiek, de spelers moeten zijn voor de beruchte sport. Daarbij bevat de documentaire interviews met de spelers van de NFL waaronder ook Hall of Famers Bobby Hull, Brett Hull en Chris Chelios.

Generation Iron

In deze documentaire worden toonaangevende professionele bodybuilders gevolgd terwijl ze trainen voor Mr. Olympia: de zwaarste internationale bodybuilding wedstrijd. De film geeft toegang tot het leven van de ’s werelds beste bodybuilders, waaronder Kai Greene en Phil Heath. Na het succes in 2013 zijn er nog twee films uitgebracht.

The Dawn Wall

El Capitan is een extreem hoge granieten bergwand in het Yosemite National Park. Door experts wordt dit gezien als de lastigste klim ter wereld. Tommy Caldwell en zijn klimpartner Kevin Jorgeson zagen het als een uitdaging. In de documentaire volgen camera’s de mannen terwijl ze een poging doen om free-climbing de rots op te komen. Een van de beste sportdocumentaires die je ooit zal zien!

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…