De beste Netflix alternatieven

Tegenwoordig kijken we geen films en series meer, maar zitten we ’s avonds te ‘Netflixen’. Uren zoeken en twijfelen welke film het gaat worden in een videotheek is verleden tijd. Bovendien gaan we niet meer op kwalitatieve dates, maar nodigen we iemand uit voor Netflix and chillLife has changed.

Ondanks dat Netflix zich in ons dagelijkse vocabulaire heeft weten te wurmen, schiet het toch soms te kort. De dienst wordt steeds duurder en het aanbod is niet altijd top. Herinner je die Netflix Original film met Will Smith nog? Zonde van je tijd.

Wij gingen voor jou op zoek naar het beste Netflix alternatief. Met prijzen uiteraard.

Het beste Netflix alternatief? Dit zijn je opties

Videoland of NLZiet: het nieuwe TV-kijken

We noemen deze even samen. Deze Netflix alternatieven zijn namelijk allebei voornamelijk gericht op Nederlandse televisie. NLZiet biedt bijvoorbeeld programma’s van de zenders van NPO, RTL en SBS. Videoland wordt aangeboden door RTL, maar zendt ook programma’s van MTV of series uit het buitenland uit. Bovendien kun je met Videoland ook films en documentaires kijken, zoals op Netflix. Videoland ligt wat dat betreft wel dichter bij Netflix.

Netflix alternatief, De beste Netflix alternatieven

Deze Nederlandse streaming diensten houden je dus vrij dichtbij huis en up to date over de programma’s in Nederland. Afhankelijk van je voorkeur voor content, kun je voor (één van) deze diensten gaan en zijn ze beiden een prima Netflix-alternatief. Al is het nog wel een beetje prijzig, als je qua aanbod gaat vergelijken.

Prijs:
NLZiet:
eerste maand €0,01, daarna 7,95 per maand
Videoland: eerste twee weken gratis, daarna €8,99 per maand

Amazon Prime Video: de voordelige nieuwkomer

Deze nieuwkomer is de goedkoopste legale dienst uit dit lijstje. Amazon Prime Video heeft geen Nederlandse content, maar wel internationale content en bekende pareltjes waaronder The Office en Two and a Half Man. Daarnaast heeft deze dienst ook hun eigen originele content, zoals Netflix ‘Originals’ heeft.

De dienst is nog vrij nieuw, maar hoe langer het wordt aangeboden, hoe meer het aanbod zal groeien. Klinkt veelbelovend.

Netflix alternatief, De beste Netflix alternatieven

Prijs: het eerste half jaar €2,99 per maand, daarna €5,99 per maand

Disney+: exclusieve superhelden films en series

Als eigenaar van Star Wars, Marvel en Pixar klinkt deze streaming dienst ook veelbelovend. De animatiefilms en series van Disney zijn bijna allemaal beloofd om op via deze weg aangeboden te worden. Ook Disney wil zich differentiëren door exclusieve content aan te bieden van je favoriete actiefiguren. Zo zullen ze nieuwe series en films maken die niet in de bioscoop te zien zullen zijn. De rechten voor bepaalde series en films van Disney zijn dan ook weer uit handen van Netflix genomen.

De dienst van Disney is op dit moment gratis te gebruiken, tot de officiële start op 12 november. Afhankelijk van je voorkeur zou dit een zeer goed Netflix alternatief kunnen zijn, maar wel alleen met Disney content dus.

Prijs: (na 12 november) €7,- per maand of €70,- per jaar

HBO Max: de letterlijke showsteler

Er bestaat al enige tijd veel ophef, chaos en paniek over het feit dat bepaalde series van Netflix ontnomen zullen worden. De villain en ware concurrent van de streaming-diensten is dan ook eigenlijk deze dienst van Warner Media. Met rechten op klassieke series als ‘Friends’ en ‘The Fresh Prince of Bel-Air’, zal HBO Max door zijn exclusiviteit de concurrent voor alle diensten worden. Op dit moment staat het vast dat de dienst in het voorjaar van 2020 in de V.S. zal verschijnen.

Het is nog niet bekend wanneer ze live gaan in Nederland, want op dit moment is HBO in exclusief contract met Ziggo. De app werkt voor geen meter, maar ze hebben wel hele dikke series als Billions en natuurlijk Game of Thrones.

Prijs: nog niet bekend

Popcorn Time: op eigen risico

Eerder hadden we het al over alternatieven van The Pirate Bay. Popcorn Time is ook een beetje onderdeel van deze zwarte markt van streaming. De dienst is wel heel geordend en strak ingericht. Je krijgt zoals op Netflix een aanbod van films en series die je kunt filteren op genre.

Netflix alternatief, De beste Netflix alternatieven

Big plus: het aanbod is heel actueel en vaak kun je de nieuwste films zien die nog in de bios draaien. Ook series die de vorige dag bijvoorbeeld in de V.S. op televisie te zien waren, kijk je vaak een paar uur daarna mee. Je bent up to date, maar een beetje onethisch en illegaal.

Het is aan te raden om een VPN te gebruiken om je veilig te stellen voor de risico’s van online streaming. Over het algemeen hoeven gebruikers zich echter nergens zorgen over te maken. Maar dat heb je niet van ons.

Prijs: gratis of afhankelijk van je VPN

Pathé Thuis of YouTube: voor de sporadische kijker

Hoef je niet per se elke avond een serie weg te kijken en wil je liever af en toe een goede film kijken? Dan loont het je waarschijnlijk meer om zo nu en dan een filmpje te kopen bij Pathé Thuis of, voor Android-gebruikers, op YouTube.

Bij Pathé Thuis kun je je registreren zonder maandelijkse afschriften of abonnement. Je betaalt per film die je wilt zien en dit zijn vaak films die vers uit de bios komen.

Als je een Android-telefoon hebt, kun je makkelijk via YouTube een filmpje aankopen met een klik. Deze zijn vaak maar een paar euro’s en als je verbonden bent met bijvoorbeeld PayPal of Google-Pay kun je in één klik betalen.

Prijs: vanaf 2,99 afhankelijk van de film en kwaliteit (SD of HD)

Netflix alternatief op Netflix?

In elk land is het aanbod van Netflix weer anders. Je hebt het misschien wel eens gemerkt als je op vakantie ineens andere series en films kon kijken. Of niet, want waarschijnlijk heb je op vakantie geen Netflix gekeken. Hopen we.

Als je hebt besloten om te investeren in een VPN, kun je daarmee zodanig je locatie verhullen dat je zelfs een andere locatie op kunt geven. Dus je kunt via je VPN selecteren dat je in een ander land bent. Kies bijvoorbeeld de V.S. als locatie, open dan Netflix en hello American Netflix. Opeens meer of andere series die je wél wilt zien.

You’re welcome.

Netflix alternatief, De beste Netflix alternatieven
Foto: Charles PH

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…