De best beoordeelde Netflix-films volgens IMDb

CREDITS: Screenshot Inception | Warner Bros. Pictures

Een goede film vinden op Netflix kan nog wel eens een hele opgave zijn. Soms zit je zielloos rond te scrollen en komt er maar niks voorbij wat je het kijken waard vindt. Heb jij zo’n dag vandaag? Dan gaan wij je helpen. Daarvoor schakelen we de hulp in van onze grote vriend IMDb. Hij weet natuurlijk als de beste welke films op Netflix goed zijn.

Samen met zijn hulp hebben we een lijstje gemaakt wat nu de beste Netflix films van dit moment zijn op basis van de IMDb-ratings. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor vanavond? Met deze films zit je sowieso goed. Dit is de top 10 beste Netflix films volgens IMDb.

De best beoordeelde Netflix-films volgens IMDb

10. The Matrix (8,7)

Op plaats tien eindigt de sciencefictionfilm The Matrix. Het verhaal van deze film gaat over computerhacker Neo. Hij komt erachter dat het leven op aarde een complete computersimulatie is die is opgezet om de mensheid in bedwang te houden. Door een aantal vrijheidsstrijders wordt hij uit deze “Matrix” gehaald en beginnen ze samen de strijd tegen de machines om de vrijheid van de mensen terug te geven.

 

9. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (8,8)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is het eerste deel van de triologie. Het verhaal volgt de hobbit Frodo die per toeval een eeuwenoude ring vindt die jaren zoek is geweest. Tovenaar Gandalf komt erachter dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de de slechte Sauron naar op zoek is. Daarom gaat hij samen met Frodo en een groep anderen op pad om de ring te vernietigen. Allemaal termen en namen die je waarschijnlijk niks zeggen als je de triologie niet kent. Is dat het geval? Dan weet je wat je te doen staat.

 

8. Inception (8,8)

De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door niemand minder dan Leonardo DiCapro himself. Menig kijker van deze film snapt er de ballen niet van, maar we gaan proberen het goed uit te leggen. Het verhaal gaat over Dom Cobb. Hij is gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest op zijn meest kwetsbaar is. Hierdoor is Cobb een gewilde speler in de wereld van de bedrijfsspionage. Maar dit heeft hem ook alles gekost wat hij ooit lief had. Nu krijgt Cobb een laatste cruciale taak die ervoor kan zorgen dat hij zijn oude leven weer terug krijgt. Maar, dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

 

7. Schindler’s List (8,9)

Dit verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler. Hij was een Duitse zakenman die tijdens zijn Nazi-regime ervoor koos om het goede te doen. Hij besloot zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Op deze manier wist hij ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden. In voor een beetje geschiedenis? Dan kun je deze film vanavond aanklikken.

 

6. The Lords of the Rings: The Return of the King (8,9)

Ook het laatste deel van The Lord of the Rings triologie krijgt een plekje in de lijst met beste Netflix films volgens IMDb. In de film zie je hoe de hobbits Sam en Frodo samen met Gollum het laatste deel van hun reis naar Mordor beginnen. Hier gaan ze proberen het hol van de leeuw en de machtige Ene Ring te vernietigen. Ondertussen proberen legers van Gondor de stad Minas Tirith te beschermen tegen het leger van Sauron.

 

5. The Godfather: Part II (9,0)

Het tweede heel de van The Godfather reeks behaalde de 5e plek in deze top 10. Het verhaal gaat over de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië. Later weet hij zich hoger op de ladder te werken en wordt hij een machtige gangster in New York. Daarnaast wordt in de film ook het verhaal van zijn zoon Michael verteld. Hij probeert in eind jaren ’50 de “family business” verder uit te breiden.

 

4. The Dark Knight (9,0)

Batman komt ook even om de hoek kijken in deze top 10. The Dark Knight behaalt namelijk plaats número cuatro, oftwel vier. In de film bundelen Bruce Wayne, a.k.a. Batman, Lt. James Gordon en de Officier van Justitie hun krachten om de chaos in Gotham tegen te gaan. Deze chaos wordt veroorzaakt door Batmans ergste vijand, The Joker. Voor een avondje ouderwetse spanning en sensatie is deze film ideaal. Zet het bier maar vast koud.

 

3. David Attenborough: A Life On Our Planet (9,1)

Ook een film uit 2020 heeft de top 10 van beste beoordeelde films op Netflix gehaald. Dit keer van de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough. In de documantainre staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog. In de docu is te zien wat de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment is en wat we aan de natuur hebben verloren in de afgelopen decennia. Het laat de impact van de mens op de natuur zien en dient als boodschap voor de toekomstige generaties. Een goede film met een serieus onderwerp waar je ook als man bij stil zou moeten staan.

 

2. The Godfather (9,2)

The Godfather eindigt op een keurige tweede plek. Daarnaast is deze film de oudste uit dit rijtje van beste Netflix films volgens IMDb. Hij komt namelijk uit 1972. Qua verhaallijn hoeven we hem waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Iedereen heeft het hoofd van de New Yorkse maffiafamilie Don Vito Corleone gegarandeerd zelf al wel eens in actie gezien. The Godfather is een klassieker die wat ons betreft zeker in dit lijstje thuishoort.

 

1. The Shawshank Redemption (9,3)

The Shawshank Redemption wordt met een 9,3 als beste film aller tijden beoordeeld. De film uit 1994 gaat over Andy Dufresne die wordt beschuldigd van moord op zijn vrouw en haar minaar. Hij blijft volhouden dat hij onschuldig is maar krijgt toch tweemaal levenslang en moet naar de strenge gevangenis Shawshank. Hier ontmoet hij een zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding, gespeeld door Morgan Freeman. Het contact boeit op tot een vriendschap. Mocht je deze film nog niet gezien hebben dan kun je maar beter snel beginnen.

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…