VanMoof Smart S: stijlvol en smart de stad door!

CREDITS: VanMoof

Of het nu fietsen op een BMX, een E-bike of op een oude oma-fiets is, we doen het in Nederland massaal. Er wordt in ons land zo’n vijftien miljard kilometer per jaar gefietst en het aantal kilometers aan fietsbaden is 35.000 km. Hiermee kunnen wij toch wel stellen dat Nederland een regelrecht fietsland is. En terecht natuurlijk.

Het is toch veel lekkerder om ’s ochtends de fiets naar je werk pakken in dan in de file te staan met je auto? Even voordat je het muffe kantoor in stapt een frisse neus halen. Stap op je fiets en cross door de stad naar jouw bureau. Want stilzitten kun je de hele dag nog.

Stijlvol en smart de stad door

Het Nederlandse bedrijf VanMoof gebruikt hun enthousiasme en expertise om stijlvolle, innovatieve fietsen te ontwikkelen. Stadsfietsen dan wel te verstaan. Ze doen er alles aan om zakenmensen op een comfortabele manier zich een weg door de stad te banen. Maar dan wel in stijl. Want dat moet door de jaren heen wel duidelijk zijn geworden: het oog wil ook wat. Nou, dat oog krijgt ook wat met de nieuwe Smart S.

vanmoof smart s, VanMoof Smart S: stijlvol en smart de stad door!

Smart S

De Smart S doet zijn naam eer aan. De fiets herkent namelijk wie erop aan het trappen is. Zo zijn jij en je fiets twee handen op één buik. Naast dat de fiets er stijlvol uitziet, kan hij ook niet zo goed tegen dieven. De fiets is slim genoeg om te herkennen dat een dief aan zijn lijf komt. Het begint met een vriendelijk waarschuwingsalarm maar het geluid wordt harder en harder als er op gefietst wordt. Als dat geen aandacht trekt…

Je kunt je nieuwe bike koppelen met je telefoon. Zo krijg je altijd te zien waar je hem hebt geparkeerd, hem updaten en je voorkeuren voor het licht aanpassen. De lichten zijn trouwens een fijne bijkomstigheid: die staan áltijd aan. Als je er op zit ten minste. Wel zo veilig!

De fiets is volledig gemaakt van aluminium en daardoor zo sterk als een paard. De Smart S beschikt dus over een goed stel hersenen om en heeft nog eens de looks. Want we benoemden het al eerder: stijlvol van A naar B is niet alleen voor mensen in auto’s weggelegd.