All you need: de smart motorhelm van CrossHelmet

CREDITS: Crosshelmet

Calling all bikers. Het mooie weer is inmiddels gearriveerd. Menig motormuis heeft er al aardig wat kilometertjes op zitten. Wij konden het ook niet laten en hebben al even lekker getoerd! Motorrijders willen er graag goed uit zien op de motor. Je wil een stijlvol pak, een toffe helm en handschoenen waar de MotoGP-coureurs u tegen zeggen.

Vandaag gaan we je laten zien wat de motorhelm van de (zeer nabije) toekomst allemaal in zijn mars heeft!

CrossHelmet, smart motorhelm

Op Indigogo hebben ze hun concept gepresenteerd en dat heeft menig motorfanaat enthousiast gemaakt, kunnen we wel zeggen! Ze hebben 344 procent van hun originele bedrag binnengehaald dankzij verschillende zogenoemde backers. Deze backers kunnen hun helm in augustus tegemoet zien als bedankje voor hun support.

Features

Een smart motorhelm moet uiteraard uitgerust zijn met de nieuwste technologie en de tofste snufjes. Dit zijn de features:

Heads up display

De helm wordt onder andere uitgerust met een HUD. Dit is een afkorting voor Heads Up Display en biedt de motorrijder de mogelijk om in zijn vizier de navigatie, de weersvoorspelling en verschillende data tijdens het rijden te zien. Een stuk veiliger dan steeds weer op je stuur kijken of moeten zoeken welke kant je op moet.

Camera

De CrossHelmet biedt de motorrijder de mogelijk te zien wat er om hem heen gebeurd. Door middel van camera’s heb je 360 graden zicht, wat natuurlijk de veiligheid bevorderd. Daarnaast heb je direct het beeldmateriaal, mocht er een ongeluk gebeuren.

 

Veiligheid voorop

De smart motorhelm is uitgerust met verschillende LED-lampen. Zo ben je altijd en overal goed zichtbaar voor voorbijgangers en tegemoetkomend verkeer. Als motorrijders zijn we tenslotte best wel kwetsbaar. Weinig automobilisten zien een motorrijder laat staan in het donker. Het ziet er leip uit en is daarnaast een stuk veiliger!

Noise cancelling

Door het sound control systeem in de helm worden zaken als rijwind en dergelijke tot een minimum beperkt. Zo kan jij ongestoord met je vrienden blijven praten, de navigatie goed horen of luisteren naar die lekkere Spotify playlist. Vergelijk het met de actieve noise cancelling van je koptelefoon!

Onnodig veel technologie? Of juist heel handig en veilig? De keuze is aan jou! In september kan jij een exemplaar bemachtigen en de blits maken op je motor met deze moderne en stoere motorhelm! Kan je niet wachten? Je kan de kickstart nog backen zodat ook jij in augustus een toffe helm thuisgestuurd krijgt!

Drive safe!

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…