8 motorroutes door de V.S. die op jouw lijstje horen

Diep van binnen willen we het allemaal een keer meemaken: samen met je vrienden een motortrip maken door Amerika. Het land aan de overkant van de oceaan staat op het gebied van motorroutes bekend om haar lange wegen waar je uren overheen kan toeren. Op een motor rijden door de V.S. lijkt alsof je in een filmscène zit. We zochten acht motorroutes op in V.S. die op jouw bucketlist horen.

Motorroutes door de V.S. die op je lijstje moeten staan

US Route 550, San Juan Skyway

Deze route 375 kilometer lange route leid je dwars door de bergen van Colorado. De route staat bekend om haar vele bochten en het wildlife dat je uitzicht nog wel eens wil blokken. Dat je niet bang aangelegd moet zijn om deze route te rijden komt doordat ze van het woord ‘vangrails’ nog nooit hebben gehoord. De route eist dus complete focus van je. Zorg dus voor een goede motorhelm, strik je schoenen nog een keer extra en rits je jas tot boven dicht. Tijdens het rijden ga je van adrenaline kick naar adrenaline kick. Een highway die je zeker niet mag missen op deze route: de Million Dollar Highway.

motorroutes v.s., 8 motorroutes door de V.S. die op jouw lijstje horen

Denali Highway

Een snelweg die nog veelal uit grind bestaat. De route ligt in Alaska en is geopend in 1957 om als toegangsweg te dienen voor het Denali National Park. Het uitzicht wat je op deze route hebt is incredible, vanwege het ruwe en natuurlijke landschap wat Alaska waarborgt. Laat jezelf 217 kilometer lang verbazen door de ontzagwekkende uitzichten op gletsjers en pieken.

motorroutes v.s., 8 motorroutes door de V.S. die op jouw lijstje horen

US Route 33, Harrisonburg to Seneca Rocks

Met een afstand van 104 kilometer is US Route 33 is een route die je goed in een dag kan afleggen. De weg brengt je van Harrisonburg, Virginia, tot aan Seneca Rocks, West Virginia. Op jouw motor rijd je door een reeks bergpassen die krult door de weelderige Shenandoah-vallei. De beste tijd om hier te rijden is tijdens de herfst. Dan heb je zekerheid dat er prachtige kleuren te zien zijn, maar pas op voor natte bladeren please.

motorroutes v.s., 8 motorroutes door de V.S. die op jouw lijstje horen

Natchez Trace Parkway

Een route die wat langer is, maar daardoor juist een nog mooiere uitdaging: de Natchez Trace Parkway. 714 kilometer lang en loopt van Natchez via Mississippi naar Nashville en eindigt in Tennessee. De landelijke weg trekt door National Park en combineert een glad wegdek met een landelijke omgeving. Even opletten dus met door de bochten vliegen.

US Route 129, Deal’s Gap

Route 129, ook wel bekend als Deal’s Gap, is de meest korte route van dit lijstje. De bergpas is maar 18 kilometer lang, alleen heeft het een aantal elementen waardoor het jaarlijks miljoenen motorrijders aantrekt. Op deze route rijd je namelijk langs het Great Smoky Mountains National Park, waardoor de route zeker in het lijstje hoor van beste motorroutes door de V.S.

Motorroutes Amerika

Route 36, Red Bluff to Hydesville

Bekend om haar eindeloze s-bochten en hoogteverschillen; Route 36. Een 225 kilometer lange weg die het oosten van Noord-Californië verbind met het westen. Via deze weg kun je aansluiting vinden bij de bekende Route 101. Stop hier af en toe om te genieten van het sequoia-bos.

Cherohala Skyway

Een andere ‘National Scenic Byway’ is de Cherohala Skyway die je van Tennessee brengt naar Noord-Carolina. De route is met haar 69 kilometer niet bijzonder lang en daardoor leuk om in je schema te passen. Haar naam heeft ze te danken aan de twee nationale bossen waar de route doorheen loopt: de Cherokee en de Nantahala. Neem hier zo nu en dan gas terug om het panoramisch uitzicht op het Unicoi-gebergte te checken.

Motorroutes Amerika

Blue Ridge Parkway

De langste van dit lijstje met een afstand van 754 kilometer. Het grootste gedeelte van deze weg doorkruist het Blue Ridge-gebergte waardoor je jouw adem soms even moet inhouden. Start de route in Noord-Carolina en ga via Virginia naar het Shenandoah National Park, om daarna bij het Great Smoky Mountains National Park af te sluiten. De motorroute staat bekend om haar vele bochten met uitzicht op het natuurlijk schoon van de omgeving.

Motorroutes Amerika