De limited edition Triumph Rocket 3 TFC is wel heel bruut!

CREDITS: Triumph

Triumph draait al een aardig tijdje mee in het wereldje van de tweewielers. Het Britse motormerk maakt sinds 1981 al motoren. Niet onverdienstelijk overigens, onder de motorrijders is Triumph een zeer gerespecteerd merk. Ze zijn deze keer met iets heel vets op de proppen gekomen, de Triumph Rocket 3 TFC is het nieuwste pareltje.

Aan de weg timmeren

Ook in 2019 blijkt Triumph lekker te gaan! Ze hebben een partnerschap gesloten met de Moto2, hier zijn ze sinds dit jaar motoren voor aan het leveren. Op deze manier blijven ze toch op de voorgrond in de motorscene.

Buiten het leveren van de motoren aan de Moto2 moeten ze natuurlijk ook voor de gewone sterveling toffe dingen blijven doen. En dat hebben ze gedaan kunnen we wel zeggen!

Triumph Rocket 3 TFC, De limited edition Triumph Rocket 3 TFC is wel heel bruut!

Triumph Rocket 3 TFC

Het aller laatste pareltje van Triumph, genaamd de Rocket 3 TFC is een raket op wielen. Deze ultra limited edition motor beschikt over het grootste motorblok ooit geproduceerd voor motoren. Dit mechanische wonder heeft namelijk een 2.500 cc driecilinder als krachtbron. Hierdoor krijg je 168 pk op je achterwiel. Niet gek, niet gek! Naast de paardenkrachten heb je ook te maken met 220 Nm aan koppel.

De Triumph Rocket 3 TFC weegt maar liefst 40 kilo minder dan de originele versie die in 2004 gepresenteerd werd. Die 40 kilo lijkt niet veel, maar voor een motor zijn dat indrukwekkende cijfers!

Over het design valt ook niet te twisten. Het frame is gemaakt van aluminium, verder bestaat een heel groot deel van de motor uit carbon. Dit betekent dat de motor enorm stevig en sterk is, terwijl hij ook heel erg licht is.

Limited edition

Dat deze motor een aanvulling is op je verzameling mogen duidelijk zijn. Wat hem nog gewilder maakt is dat er slechts 750 van deze brullende monsters worden gemaakt. Je moet dus snel zijn wil je dit pareltje jouw bezit maken.

Genoeg over het motorblok, het frame en hoe limited dit ding wel niet is. Het oog wil natuurlijk ook wat! Onderstaande foto’s gaan er voor zorgen dat jij je ogen even flink de kost kan geven!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…