Kenzo Motorcycle: de samoerai onder de motoren

CREDITS: Ivo Ivanov | Death Machines of London

Het pantser van een samoerai als inspiratie en de vernoeming naar de legendarische Isle of Man TT racer zijn dé ingrediënten voor een beest van een motor. Met de Kenzo Motorcycle heeft Death Machines of London een Honda Gold Wing uit 1977 een complete overhaul gegeven. De motor doet futuristisch aan met de nieuwste van de nieuwste productietechnieken in combinatie met traditionele ambacht. Deze motor heeft dan ook een bijzonder verhaal.

Kenzo motorcycle; een legendarische samoerai, maar dan op twee wielen

De motor is vernoemd naar de eerste Aziaat die de Isle of Man TT won in 1930 genaamd Kenzo Tada. Ook de keuze voor een Honda Gold Wing is vanzelfsprekend. Volgens de legende versloeg samoerai-generaal Honda Tadakatsu in 1570 met één hand 50 vijanden. De eerste serie Honda Gold Wing motoren werd geproduceerd van 1975 tot 1979 genaamd: GL1000. Hieruit vloeit de keuze voor een Honda Gold Wing GL1000 uit 1977. Voor de echte Gold Wing fans: toen ze de motor kregen was het in top conditie, voor vier minuten dan.

Kenzo motorcycle
Foto: Ivo Ivanov | Death Machines of London

Van idee tot uitvoering

Het plaatwerk van de Kenzo Motorcycle is geïnspireerd op de overlappende segmenten van het harnas van een samoerai. Daarbij is er gekozen voor elegante ronde lijnen met scherpe hoeken.

Het ‘zwaard’ op de voorkant van de motor wat over de voorverlichting heen loopt, doet denken aan het zwaard van een samoerai. Een element wat ook doet denken aan een katana zijn de handvatten. Deze zijn op dezelfde manier omwikkeld als het handvat van een samoerai zwaard.

Verdere features

Wanneer je kijkt naar de verschillende detail foto’s zie je hoe hoogwaardig de onderdelen zijn gemaakt. Zo zijn de remhendels gemaakt op een computergestuurde frees machine en zijn de verlichtingselementen met een speciale folie gemaakt. Zo is zijn de light bars naadloos, je ziet de losstaande led niet.

Pièce de résistance is toch wel de snelheidsmeter. Deze is bevat een draak die afkomstig is van een juwelendoos uit de 18e eeuw. Ook de wijzer hiervan is vervaardigd in dezelfde stijl. De Kenzo Motorcycle is echt adembenemend om naar te kijken. Enjoy!

Meer elektrische motoren zien? Check het hier!