Ben je ready voor de Harley-Davidson Road Glide CVO?

Dat Harley-Davidson een nieuwe weg in is geslagen met futuristische modellen, dat zal je bekend zijn. Denk aan de nieuwe FXDR of Fat Bob, maar ook hun ’traditionele’ modellen moeten er nu aan geloven. En dat vinden wij mooi. Héél mooi!

2020 Harley-Davidson Road Glide CVO

Hij is inmiddels een vast onderdeel van onze fam. Elk jaar gaat hij mee op pad tijdens onze roadtrips, naar bijvoorbeeld Thuringen. We hebben het over de Harley-Davidson Road Glide. Een iconische Harley met vaste kap, die van alle gemakken voorzien is: navigatie, radio, Bluetooth, dikke speakers, cruise control, espresso-machino, melkopschuimer, etc..

Oké, die laatste twee niet, maar je zou ze kunnen aansluiten op USB is het mogelijk!

We vinden Harley-Davidson kei- en keihard, maar eerlijk: we vonden de Road Glide vaak niet het meest sexy model dat we bijhadden. Die koffers. De kap. Het heeft iets Ome Jan-achtigs. Met z’n handlebar. En toen kwam Harley met de CVO…

, Ben je ready voor de Harley-Davidson Road Glide CVO?

CVO

Custom Vehicle Operations. Al sinds 1999 maakt het motormerk een selectie van modellen uit hun stal om te laten uitbrengen in een CVO-uitvoering. Dit komt vaak neer op limited edition versies met een grotere motorinhoud, prijziger lakwerk, speciale accessoires die je niet op mainstream modellen vindt en upgrades, zoals onderdelen van Harley’s ‘Screaming Eagle’ of extra technologie.

, Ben je ready voor de Harley-Davidson Road Glide CVO?

Road Glide CVO

Zo ook de H-D Road Glide CVO uit dit jaar. Hij is afgeladen met custom details en daarom grensverleggend. Er zijn wat extra cc’s in de Milwaukee-Eight (117) gestopt, waardoor het de krachtigste V-Twin-motor is die ooit door Harley is gemaakt. Daarnaast is hij uitgevoerd met een BOOM! GTS infotainmentsysteem voor maximale verbondenheid met de wereld. De motor komt namelijk inclusief een 30K Bluetooth headset, voor steminstructies en contact met reisgenoten.

De motor is standaard verkrijgbaar in maar één kleur: Sand Dune, en die is wat ons betreft een schot in de roos.

Hij is verder een stuk gestroomlijnder dan de standaard Road Glide en daarom juist heel tof als je geen Ome Jan heet of een handlebar moustache hebt!

, Ben je ready voor de Harley-Davidson Road Glide CVO?

Op de stoep

Zie jij jezelf hier al op rijden? Wij onszelf wel. Het enige nadeel is dat dit paradepaardje van Harley-Davidson bijna een halve ton kost en je er dus een flinke bouwdepot bij moet nemen op je hypotheek. Heb jij het wel liggen? Snel een proefrit aanvragen, want met dit ding heb je meer aanzien dan in de Gouden Koets!