De enige Fat Bob die je wel tussen je benen wil hebben

Dikke Bob, is dat niet die guy die altijd nét te veel drinkt en zweet op de verjaardag van je tante? Kan, kan. Maar wij hebben het hier over de Fat Bob van Harley-Davidson. Het model lanceerde ze eind 2017 en was het jaar erop direct beschikbaar. Wij namen ‘m mee naar het prachtige Bretagne en missen ‘m sindsdien elke dag. Die Harley dan hè?

Harley-Davidson Fat Bob

Toekomstvisie

Bijna on-Harley ziet dit modelletje er uit, maar inmiddels zijn de meesten er wel aan gewend dat het gerenommeerde motormerk een andere weg in is geslagen. Wij waren er al aan gewend op het moment dat ze hun toekomstvisie presenteerden, want wat een verbetering… Harley dénkt niet aan de toekomst? Ze creëeren het. En de wij zitten al juichend op de Fat Bob om dit te vieren.

, De enige Fat Bob die je wel tussen je benen wil hebben

Fat Bob

Als de Fat Bob op je af komt gereden dan vraag je je al af: wat is dit? Moderne horizontale LED-verlichting? Die kennen we nog niet. Het zal dan bij veel mensen ook even duren voordat ze door hebben dat er een Harley-Davidson voorbij kwam. Je kan in Bretagne dan ook nergens je Fat Bob parkeren zonder dat er een groepje mannen omheen gaan staan Frans te mompelen. Iets van Gros Bob of zo…

Wat de Fat Bob qua design typeert is vooral de dikke voorband. Dit in combinatie met een zeer minimalistisch stuurtje, de horizontale koplamp met LED-verlichting, de robuuste voorvork en de prachtige matte lak, maakt het een zeer iconische motor. Hier wíl je gewoon op rijden, zelfs al rijden je mede-reizigers op een stuk comfortabelere modellen van Harley-Davidson.

Rijdt hij niet comfortabel dan? Absoluut wel! En hij rijdt heel leuk! Maar het is natuurlijk logisch dat grotere choppers, met windschermen etc., na 1800 kilometer net wat meer comfort bieden.

, De enige Fat Bob die je wel tussen je benen wil hebben

Rijden

De Fat Bob rijd dus uitstekend en zelfs de dikke voorband maakt het niet lastiger in het bochtenwerk. De Fat Bob is een wat compacter model, maar levert niet in op kracht. Hij is verkrijgbaar met een Milwaukee-Eight V-Twin 107″ en 114″, wat elkaar overigens niet super veel onder doet, maar wél €2.050,- scheelt.

Net zoals de meeste Harley’s gaat de Fat Bob ook geen snelheidswedstrijden winnen, maar qua rij-ervaring en looks scoort hij wat ons betreft heel hoog. Sterker nog: we durven best te zeggen dat dit één van de tofste en meest unieke nieuwe motoren is van het moment!

Heb je nog 23k liggen en ben je fan, dan zit je met de Harley-Davidson Fat Bob gegarandeerd gebakken. Want je hebt niet alleen een hele fijne, mooie motor onder je reet, maar je zal ook niet veel mensen tegenkomen met dezelfde. En dat is ook wat waard!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…