De Limited Ducati Scrambler Italia Independent

CREDITS: Thierry Dricot

Ducati Scrambler en Italia Independent combineren hun karakteristieke waarden tot een nieuwe creatie: de ‘Ducati Scrambler Italia Independent’. En geloof me, hij is waanzinnig!

Limited Edtion

De samenwerking focust zich vooral op de iconische motor van Ducati uit de beginjaren ’70. Vanuit deze basis creëren ze een ongelofelijke mix bestaand uit de Italiaanse stijl en creativiteit. Voor de samenwerking hebben ze een speciaal logo gemaakt om de producten die uit deze samenwerking voortkomen te karakteriseren.

De nieuwe Ducati Scrambler Italia Independent is een unieke interpretatie van de iconische Scrambler van Ducati. Zo hebben ze de fundamentele elementen behouden en zijn er enkel moderne en innovatieve onderdelen aan toegevoegd waardoor deze Limited Edition Scrambler zich onderscheidt.  Typische kenmerken zijn het zwarte motorblok met geborstelde cilinderkoppen, een volledig zwarte uitlaat met een Termignoni geluidsdemper, een laag stuur en aluminium zijspiegels, die doen denken aan de stijl van een caféracer. Speciaal voor deze editie hebben ze een kleur ontworpen genaamd ‘Night Copper’, deze prachige kleur hebben ze aangebracht op het korte spatbord aan de voorzijde, het frame, de wielen en komt natuurlijk ook terug in de zonnebril. Wil je in bezit komen van deze prachtige machine? Dan ben je eigenlijk al te laat, want er is maar een oplage van 1077 en deze zijn allen uitverkocht. Je kan natuurlijk altijd kijken wie er zo gek is om dit prachtige apparaat te verkopen.

Rijden

Zoals alle Ducati Scramblers rijdt de Italia Independent als een zonnetje. Het zijn heerlijke motoren waar je zonder moeite opstapt. Voor mij blijven het de ideale stads- en kustmotoren, door de heerlijke Mediterraanse lifestyle die erbij komt kijken. De Termignoni uitlaat geeft een mooi, maar bescheiden geluid en de 800 cc’s geven precies de power die je nodig hebt. Het lage en verbrede stuur geeft een andere rijervaring, vergeleken met de originele Scramblers, maar maakt het wel extra interessant. De lage spiegeltjes zijn niet per se heel handig, aangezien je armen er voor zitten en met hele scherpe bochten moet je ook kijken of ze de tank niet raken. Maar ach, dat heb je er wel voor over, ze zien er super dik uit!

Zonnebrillen collectie

Naast het ontwerpen van deze speciale motor, hebben de twee merken ook een unieke collectie van zonnebrillen op de markt gebracht, geïnspireerd op de iconische motor. Italia Independent is natuurlijk stijlvol merk op gebied van elegante, doch sportieve zonnebrillen. Ze hebben een klassieke en tijdloze vorm. De Limited Edtion bril bestaat uit een donker zwart frame met dezelfde koperkleurige spiegelglazen. In de zonnebrillen hebben ze kenmerkende elementen van de motor verwerkt, zo zijn de brillen net als de motor koper met een brushed effect. De collectie bestaat uit maar liefst vier modellen.