Ducati Scrambler Cafe Racer 2019

De Scramblertjes van Ducati gaan sinds dat de eerste van de nieuwe generatie van de loopband af rolde in 2015, als warme broodjes over de plank. Wij staan hier niet van te kijken; het zijn geweldige motoren. Ze rijden lekker, spelen perfect in op de trends en hebben een toegankelijke prijs (voor een Duc).

Helemaal spot on is de nieuwe Ducati Scrambler Café Racer. In 2017 kwamen ze met het eerste ‘custom’ Café Racer model, maar deze heeft inmiddels upgrade gehad. We vonden hem aldol, maar zijn nu nóg groter fan!

Ducati Scrambler Café Racer 2019

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe Scrambler Café Racer is de kleurstelling, genaamd Silver Ice Matt. Het zilvergrijs met blauwe details geeft de motor een prachtige retro look. Natuurlijk wordt dit flink aangedikt door de old school logo’s op de tank, die Ducati voor de gelegenheid heeft afgestoft.

Al sinds jaar en dag zijn scramblers de basis voor zelf gebouwde café racers. In dit geval ging de fabrikant zelf aan de slag en het resultaat mag er van ons wezen. Ondanks dat ouderwetse café racers heel wat meer charme hebben, vinden we deze moderne twist absoluut vet.

, Ducati Scrambler Cafe Racer 2019

Het grote verschil tussen de andere Scramblers en deze nieuwe Café Racer? Het iconische kontje over de buddy seat – die er overigens afgehaald kan worden, een verlaagd stuur – voor een sportieve zithouding, het blauw geaccentueerde buizenframe, een side fender met nummer 54 – ter ere van Bruno Spiaggiari, kortere spatbordjes, maar bijvoorbeeld ook strakker afgestelde dempers. Allen gebaseerd op de iconische Ducati 125 GP Desmo uit de 60’s.

Nieuw aan deze Ducati Scrambler Café Racer zijn de 17″ spaakwielen, het kleurenschema en logo’s dus, plus een door LED verlichte ring om de koplamp, die in verschillende intensiteiten in te stellen is. Dit is overigens nieuw op alle Ducati Scramblers in 2019.

Op de Café Racer zit een standaard 803cc L-Twin motorblok, dat zo’n 73 pk produceert. Na op de Scrambler 1100 Sport gereden te hebben, was dat logischerwijs een flink stapje terug. Maar dit gaat zeker niet ten koste van het plezier! Met deze custom Scrambler van Ducati heb je gegarandeerd een unieke motor onder je kont. Iets wat te realiseren is vanaf €13.290,-.

Wij zouden het wel weten…

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…