Deze BMW R100 cafe racer wil je hebben!

Wij zijn groot fan van customized motoren. Deze zijn door het unieke design vaak nét even wat toffer dan ‘reguliere’ bikes. Deze BMW R100 café racer van Federal Moto bewijst nog maar een keer waarom!

Federal Moto

Het Canadese Federal Moto begon ooit als een kleine garage maar is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam. Logisch, want het bedrijf levert de ene dikke motor na de andere af. Als je op zoek bent naar een uniek exemplaar, dan weet je dat je bij hun aan het goede adres bent. De zaken gaan zo goed, dat ze onlangs een nieuwe vestiging hebben geopend in Chicago. Om dit te vieren deed Federal Moto what they do best. Ze lieten hun creativiteit los op een BMW R100 en het resultaat is prachtig!

bmw-r100-cafe-racer3

BMW R100 café racer

Met dit exemplaar bewijst de Amerikaanse vestiging dat ze niet onder doen voor het Canadese team. De café racer is het eerste project van de vestiging in Chicago en dik geslaagd. The Five, zoals de motor heet, is smooth, simpel en maakt een knipoog naar het verleden. Precies zoals Federal Moto voor ogen had. Het team verbouwde de 37 jaar oude tweewieler compleet en hebben ‘m hier en daar flink geüpgraded. Hierdoor is het niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een beest op de weg. Nice!

bmw-r100-cafe-racer1

bmw-r100-cafe-racer4

bmw-r100-cafe-racer2

bmw-r100-cafe-racer5

bmw-r100-cafe-racer6
Foto’s: Daniel Peter