Elektrische hypercar Aspark Owl is sneller dan een Bugatti

CREDITS: Aspark Company

Holy shit, als je dacht dat het niet kon worden komt er een Japans bedrijf om de hoek kijken. Aspark Company heeft een elektrische hypercar – de Aspark Owl – gebouwd die van 0 tot 100 km/h gaat binnen 1,9 seconden. Daarmee is de Owl de snelste sprinter ter wereld.

Als je de topsnelheid van dit monster bereikt, zo’n 400 km/h, zit je maar een kleine 300 kilometer per uur boven de toegestane maximum snelheid. Maar als je die €2,9 miljoen kan aftikken dan zal die boete ook geen probleem zijn.

De elektrische hypercar Aspark Owl is te bizar voor woorden

Met een gigantische 2.012 pk onder de motorkap had je deze hoge snelheden ook wel kunnen verwachten. Daarentegen heeft deze sportwagen volgens Aspark een actieradius van 450 km, maar of je dit daadwerkelijk gaat halen met een accu capaciteit van 64 kWh is nog één groot vraagteken.

In totaal zullen er maar 50 exemplaren worden gebouwd die volledig zijn te customizen. Het bedrijf wil hiermee een gevoel van exclusiviteit en status aan de koper overbrengen. We betwijfelen of dat gaat lukken..

Aspark Owl
Foto: Aspark Company

Casual uitstappen gaat ‘m niet worden

Wanneer we naar de verdere specificaties gaan kijken valt het vooral op dat de auto heel laag op de weg ligt. Met een totale hoogte van 99 centimeter zal uitstappen geen pretje worden.

Bijna de gehele auto is gemaakt van het materiaal carbon fiber waardoor de Aspark Owl extreem licht is. Met vier elektrische motors en een handgemaakt interieur straalt deze auto klasse uit. De gouden velgen, een spoiler die omhoog komt en de verhoging bij de achterwielen zorgt voor een futuristisch aanzien.

To be continued… 

De Owl zou eigenlijk ook nog te zien zijn op de autosalon van Genève maar dit ging helaas niet door. Hiervoor is hij gelukkig al wel onthuld in Dubai bij de International Motor Show.

Aspark is een bedrijf dat we zeker weten in de gaten moeten gaan houden wat betreft de ontwikkeling van elektrische auto’s. De Aspark Owl zal dan ook niet het enige model zijn waarmee ze de markt op komen. Komende weken zullen er meer details bekend worden gemaakt over het tweede project dat Aspark gaat produceren.

Aspark Owl
Foto: Aspark Company
Aspark Owl
Foto: Aspark Company
Aspark Owl
Foto: Aspark Company
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…