Met de 2019 Harley-Davidson Street Glide Special door Bretagne

Tijdens onze motortrip door Bretagne rijden we de nieuwste Harley-Davidson motoren. Zo bestaat onze droompool onder andere uit een FXDR en de Fat Bob. Dit lijstje wordt aangevuld met de Harley-Davidson Street Glide Special. Liefkozend wordt de Street Glide Special tijdens de trip “De Tank” genoemd. En dat mag ook wel met een rijklaargewicht van 375 kilo en kappen waarmee je insecten net zo afschrikt als de gemiddelde medeweggebruiker.

2019 Harley-Davidson Street Glide Special

Terwijl we écht in Bretagne zijn, lijkt de kleur van Harley in 2019 meer aan Bordeaux te doen denken. Naast de eerder genoemde FXDR en Fat Bob heeft ook de Street Glide Special een mooie Bordeaux rode, of zoals Harley het noemt, Billiard Burgundy finish. Welke kleur je ook kiest, standaard zijn de voorvork, uitlaat, tankconsole en het stuur in zwart uitgevoerd voor een moderne look.

Waar we tijdens de vorige trip comfortabel achter het scherm van de minstens zo imposante Road Glide Special konden verschuilen, doen we dat nu achter de Batwingkuip van de Street Glide Special. Deze zorgt niet alleen voor een slicke look, maar ook voor een heerlijk rijcomfort.

, Met de 2019 Harley-Davidson Street Glide Special door Bretagne

‘Achter de schermen’ is er in tegenstelling tot de Road Glide special geen opbergvakje voor je telefoon te vinden, maar wel een uitgebreid instrumentenpaneel Inclusief het splinternieuwe Boom!™ Box GTS Infotainment systeem en navigatie, luidsprekers en headsetaansluiting, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van het vorige systeem. Natuurlijk is het met touch screen of voice commando’s te bedienen infotainment systeem uitgerust met USB, Bluetooth en een SD kaartlezer om naast de radiofunctie ook je eigen media af te spelen. Want zeg nou eerlijk, elke motortrip wordt nog mooier met jouw eigen soundtrack op de achtergrond!

Glijden over de straten

De naam komt niet zomaar uit de luchtvallen. Ben je eenmaal gewend aan de grootte en het gewicht van de motor (en dat is snel), glijdt deze motor je werkelijk over de straten en snelwegen. Volledig ontspannen knal je met 150 km per uur op de cruise control over de snelwegen, terwijl de anderen zich vastklampen aan hun stuur. De scheve en jaloerse blikken van je vrienden na een paar uur cruisen op de snelweg of na een korte stilstand bij een stoplicht terwijl jouw favoriete track uit de speakers buldert, maak je goed met de laadruimte in de stijlvolle zadeltassen. Deze hebben genoeg inhoud om ook de bagage van je buddies er in kwijt te kunnen.

, Met de 2019 Harley-Davidson Street Glide Special door Bretagne

En voor dat we het vergeten: het Milwaukee-eight 114 motorblok, de grootste inhoud in de standaard Harley-Davidson Touring modellen met maar liefst 1868 cc aan vermogen helpt hier natuurlijk ook wel bij!

Eindoordeel

Al met al is de 2019 Harley-Davidson Street Glide een fantastische motor. Hij voelt een stuk lichter en sportiever aan dan de Road Glide. Sportiever is natuurlijk vrij relatief hier. Het is en blijft een stevig ding voor de liefhebber, gemaakt voor lange en comfortabele ritten. En dat is gelukt met verve. Met een vanaf prijs van €33.500,- moet je natuurlijk sowieso al een liefhebber zijn. Meer informatie vind je op de website van Harley-Davidson.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Harley-Davidson Benelux.
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…