Sweet: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ongeveer een jaar geleden onthulde Mercedes-Benz de Vision Mercedes-Maybach 6. Een volledig elektrische wagen met een fenomenaal design. Hoewel het helaas om een concept car ging, waren wij direct groot fan. Heel blij werden we dan ook toen het Duitse automerk afgelopen zomer het doek trok van een open variant. Wat een plaatje!

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vorig jaar wist Mercedes-Benz tijdsen de Monterey Car Week in Californië veel indruk te maken met hun concept car. De auto werd de hemel ingeprezen vanwege het stijlvolle design en de uiterst moderne, elektrische aandrijflijn. Wie dacht dat dit moeilijk te overtreffen zou worden, had het mis. Afgelopen zomer wist de autofabrikant wederom indruk te maken. Ditmaal met een op de Vision 6 geïnspireerde cabriolet.

Onder de motorkap verschillen de modellen niet. Net als zijn broertje heeft de cabriolet een elektrische aandrijflijn. De vierwieler wordt aangestuwd door vier elektromotoren, wat goed is voor zo’n 750 pk. Hiermee tikt de auto in minder dan vier seconden de 100 km/u aan en behaalt ‘ie een topsnelheid van 250 km/u. Niet gek voor een elektrische wagen, al weet Mercedes hiermee concurrent Tesla nog altijd niet te overtreffen. Maar dat maakt niet uit, deze Maybach scoort op andere punten. De actieradius bedraagt 500 kilometer en kan je al na vijf minuten laden weer de weg op!

mercedes-maybach-cabrio6

Design

Qua looks zijn er wel duidelijke verschillen te zien tussen de twee varianten van de Maybach 6. Het grootste verschil is natuurlijk het dak, maar ook de wielen zijn opvallend anders. Waar Mercedes bij de coupé nog voor dichte exemplaren in de carrosseriekleur koos, rijdt de cabriolet op een set lichtmetalen wielen met centrale wielmoer. Dit in combinatie met de kristalwitte lederen kap en de koningsblauwe lak, maakt dat de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet nóg stijlvoller is dan zijn broer. Ook oogt ‘ie dankzij het imposante achterdek iets groter dan zijn voorganger. Wat overigens niet het geval is, want met een formaat van bijna 6 meter is de open variant net zo groot als de coupé.

Het interieur sluit naadloos aan op de buitenkant. Wit leder, roségoud en blauwe verlichting zorgen voor een extreem luxe uitstraling. Gegarandeerd dat je hier als een koning zit.

Concept

Ook voor dit exemplaar zijn vooralsnog geen productieplannen, dus je zal het nog even met een Mercedes occasion moeten doen. Het automerk wil naar eigen zeggen met zowel de coupé als de cabriolet laten zien wat zij in huis hebben. Als dit is wat het merk in petto heeft voor toekomstige modellen, zijn wij enthousiast!

mercedes-maybach-cabrio3

mercedes-maybach-cabrio1

mercedes-maybach-cabrio5

mercedes-maybach-cabrio8

mercedes-maybach-cabrio7