Zo transformeer je een Mercedes-Benz Sprinter uit 2012 tot een rijdend huis

Een tweedehands Mercedes-Benz Sprinter uit 2012 is waarschijnlijk niet dé auto waar je aan denkt bij een onvergetelijke roadtrip. Jack Richens van This Moving House dacht daar anders over. Hij begon dit bedrijf met deze transformatie van een 2012 Mercedes-Benz Sprinter. Hierin kan zijn gezin van vier personen comfortabel slapen, eten en ontspannen tijdens de avontuurlijke weg op vakantie. Dit is hoe zijn rijdende crib eruit ziet!
2012 Mercedes Benz Sprinter 1

2012 Mercedes-Benz Sprinter

Om de beperkte leefruimte van deze camper optimaal te gebruiken, is er gebruik gemaakt van ruimtebesparende technieken die vaak bij boten gebruikt worden. De gestapelde bedden bieden voor alle gezinsleden een prima slaapplek. De patrijspoort op de top van het bed maakt de slaapplek ruimtelijk. De keuken is vrij compact, maar bevat alles dat je nodig hebt voor onderweg. Een smalle wastafel, tweepits fornuis en precies de juiste hoeveelheid opbergruimte. Het eetgedeelte is voorzien van de originele ronddraaiende stoelen in kapiteins-stijl. Het interieur van dit indrukwekkend staaltje doe het zelf werk, voelt ruim en dankzij de golvende details lijkt het net of je echt aan boord bent van een jacht. Deze sfeerrijke Sprinter kost ongeveer € 9.400. De kosten van de apparatuur en materialen is zo’n € 8.000. Inmiddels is Richens ook begonnen andere voertuigen om te bouwen tot een rijdend huis. Al zin gekregen in een roadtrip?
 
LEES OOK
De taal van zakenauto’s
De taal van zakenauto’s
Je kunt nog zo’n gelikte pitch houden, als je aan komt rollen in een piepende kar vol koffievlekken en kinderstoeltjes, verlies je al voor je binnen bent.…
6 must-follow interieurdesigners op Insta
6 must-follow interieurdesigners op Insta
Inrichten van je interieur vrouwelijk? Allesbehalve! Als man moet je zeker op de hoogte zijn van de belangrijkste zaken als het aankomt op jouw interior design. Enerzijds de basics.…
De kracht van customization
De kracht van customization
Iedereen wil uniek zijn, maar koopt massaal dezelfde hoodie. Ironisch, toch? In een tijd waarin algoritmes bepalen wat je ziet en hoort, is persoonlijke aandacht ineens het…