De Mercedes Maybach GLS 600 is een villa op wielen

Luxe. Je kunt over de top gaan, maar Maybach weet daar zélfs nog een schepje boven op te doen. Met de nieuwe Mercedes Maybach GLS 600, rij je in een villa op wielen. Of moet je je laten rijden in zo’n luxurious ride?

De Maybach GLS 600 is groot, groter, grootst

De Mercedes GLS is de grootste SUV in het arsenaal van Duitse autofabrikant. Maybach doet er een schepje bovenop in de versie die gebaseerd is op de GLS en maakt hem nog groter en ruimer. Zo kun je genieten van de ultieme rijervaring, wanneer jij in een van de twee stoelen of – beter gezegd – zetels ligt. Deze Maybach oogt groot, en ja, dat is ze ook gewoon. Met haar 5,2 meter, ben je achterin verzekerd van 1,34 meter aan beenruimte.

De looks

Het uiterlijk van Maybach heeft diverse grote aanpassingen ten opzichte van de ‘normale’ GLS gehad. Zo komt de GLS 600 met (optionele) 23” Maybach velgen, een chrome grille en chrome details over het gehele bolide. Daarnaast is dit dé enige Mercedes SUV met Mercedes ster op de motorklep, in plaats van het grote logo verwerkt in de grille.

Mercedes Maybach GLS 600
Screenshot YouTube: 2020 Mercedes Maybach GLS – MercBenzKing

Hoog of toch niet?

Wanneer je aan de deurhendel van de Maybach GLS trekt, zakt de auto automatisch wat lager én schuift er een instapbalk van meer dan twee meter lang onder de auto uit. Zelfs bij het inladen van je gigantische achterbak heb je een knop voor wat extra assistentie, wanneer je deze button pusht verlaagt de auto zichzelf, zodat je makkelijker spullen erin kwijt kunt. Nu je al deze handige suspension snufjes hebt voor het instappen en inladen, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met deze technologie. Zo heeft de auto een camera die vooruit kijkt en zo de juiste suspension instelt, zodat je geen enkel hobbeltje meer zult voelen. Alsof je ook wolkjes ligt, heaven on earth dus!

 

Remote control

Als je dacht dat het nog niet gek genoeg was, dan heb je de technologie in de Maybach nog niet gezien. Je hebt niet één, niet twee, maar zelfs vijf manieren om het besturingsysteem van je Maybach te besturen. Zo kan dit als bestuurder op het stuur, op het touchscreen in het dashboard en een touchpad. Dan in de backseat zijn er nog tal van bedieningssystemen om het display van de bestuurder te veranderen, denk hierbij aan een (portable)tablet, een afstandsbediening en op de twee tv schermen die in de achterzijde zitten.

Next level reizen in luxe

Okay, als je dan wordt gechauffeerd in deze ultiem luxe SUV, geniet je zoals Mercedes het zelf zegt van ”een luxe jacht, een directiebureau, een wellness-oase”. Met het entertainmentsysteem kijk je met gemak een lekker filmpje zoals de Irishman weg, terwijl je gemasseerd wordt in je stoel en geniet van een 360 allround sound-system.

Natuurlijk kun je naast genieten achterin ook zeer gemakkelijk werken. Met de twee uitklapbare tafels, heb jij een ideale werkplek en kun je onderweg naar je afspraak je mails met gemak bijwerken.

Mercedes Maybach GLS 600

Bubble trouble

Tsja, je hoeft je in de Mercedes Maybach GLS 600 geen zorgen te maken dat je iets te kort komt, of dat je droog zult staan. Met een optie tot een koelkast tussen de twee stoelen achterin, heb je voldoende ruimte voor maar liefst drie flessen champagne én twee champagne glazen. Oftewel, je bent al goed beschonken als je op het feestje aankomt.

Power Tank

De Mercedes tank komt met een 4,0-liter sterke V8 die 558 pk en 730 Nm koppel levert. Naast de twee turbo’s komt er nog een extra 20 pk en 250 Nm bij, door het EQ boost system van Mercedes.

Mercedes Maybach GLS 600

Prijskaartje?

De officiële prijs van de nieuwe meest luxe Duitse bolide is nog niet bekend. De prijs van de ‘normale’ Mercedes GLS 4Matic zal rond de € 130K liggen. Eind 2020 komt de Maybach op de markt en zal hiermee een sterkte concurrent worden van de Rolls Royce Cullian en de Bentley Bentayga.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…