De stijl van 007-icoon Sean Connery geexpliceerd

CREDITS: Screenshot Goldfinger | Park Circus

Hoewel Sean Connery voor het grootste deel bekend werd door zijn glansrol als eerste James Bond, bestond zijn carrière uit veel meer films dan zijn zes verschijningen als 007. En daar horen natuurlijk ook veel memorabele stijlmomenten bij, waar wij veel van kunnen leren.

Zo kleed je je als James Bond stijlicoon Sean Connery

31 oktober ’20 overleed Thomas Sean Connery. Een aderlating voor de hele wereld. Want, of je nu een Bond-fan bent of niet, Sean was meer dan alleen die rol. Op latere leeftijd schitterde hij ook in grotere maten outfits. Van het dragen van een driedelig pak, tot een geruiten colbert en coltrui, er is veel wat we van hem kunnen leren als het gaat om stijl. Take notes gentlemen, dit is hoe je er straks net zo stijlvol bijloopt als the one and only himself, Sean Connery.

Black tie is your favorite dresscode

Als het aankwam op black tie dan ging Sean Connery graag voor de klassieke look. Een helder wit overhemd (gestreken!), een keurig passend zwart pak en een zwarte vlinderstrik. Zoals het hoort. Sean wist er wel mee om te gaan en was niet vies van een black tie dresscode tijdens een awardceremonie of rode loper. Loop je er niet iedere week in een driedelig pak bij, ook dan kun je hier een les uithalen. Sean Connery rockte de classic look, dus so can you, met wat voor outfit dan ook.

Off screen Sean Connery look

Als we het hebben over Connery’s off screen signature look, dan bedoelen we natuurlijk zijn geruite colbert met coltrui. Van het traditionale tartan tot het klassieke tweed, hij had alle varianten in zijn stijlvolle kledingkast hangen. Deze combineerde hij meestal met een donker gekleurde coltrui, of als met warmer weer, met een goed helder wit T-shirt. Channel your inner Connery en trek deze kledingstukken uit de kast.

Off duty

Nog een off duty stijl van Sean waar we fan van zijn. Hoewel hij natuurlijk een groot deel van zijn leven in pak gespendeerd heeft, kon hij een casual outfit waar zijn personlijkheid in doorschemerde ook wel waarderen. Tegenovergesteld van zijn smaak in maatwerk, waarbij hij vaak voor klassiek en tijdloos ging, koos hij in zijn vrije tijd vaak voor iets met kleur en patroon. Nog steeds knettertje stijlvol natuurlijk, zoals we van Sean Connery gewend zijn. De basis van deze vrijetijdsoutfit was vaak een neutrale broek zoals een chino. Daarbij experimenteerde hij maar al te graag met overhemden in verschillende kleuren en patronen.

Sean Connery
Screenshot Thunderball | United Artists

Embrace the suit

We zeiden het al eerder, Sean Connery is één met zijn pak. En hoewel het soms een beetje old-fashioned kan lijken, laat Sean ons zien dat dat helemaal niet nodig is. Hij hield het liever simpel door tijdloze kleuren en stoffen. Maar ook de details vond hij belangrijk. Hij maakte zijn outfit in driedelig pak het liefst af met een pochet en stropdas. Want wie zei dat het moeilijk moest zijn?

Maak je outfit af

A man can’t go without accessoires, en als we Sean moeten geloven is een outfit inderdaad nooit af zonder een paar finishing touches. Om het allemaal in de Sean Connery stijl te doen ga je de deur uit met een black Wayfarer zonnebril, een hoed en een signature horloge.

Kapsel à la Sean Connery

Ook de manier hoe je haar op je hoofd eruitziet, is onderdeel van je stijl. Connery wist dit als geen ander, vond een haarstijl die bij hem paste, en bleef daarbij. “Don’t change a winning team” zeggen ze wel eens, en Sean Connery is hier het perfecte voorbeeld van. Daarnaast geeft het houden van een flatterend lange termijnkapsel je een zelfverzekerde en zelfbewuste uitstraling. Neem dus een voorbeeld aan een van onder favoriete stijliconen Sean Connery.
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…