Short video bewijst: zo leeg is San Francisco op dit moment

CREDITS: Unsplash | Denys Nevozhai

Het coronavirus is al een tijdje een pandemie. Wat betekent dat het een epidemie op wereldwijde schaal is. Doordat iedereen wordt verzocht om binnen te blijven zijn zelfs steden als San Francisco leeg.

Kunstenaars en artiesten graven toch massaal in hun creatieve brein en bedenken de tofste acties. Zo ook Daniel Denegre, die met een drone op epische wijze de lege straten van San Francisco heeft vastgelegd. Het zijn nu al legendarische beelden.

Drone legt een leeg San Francisco vast

In de drie minuten durende drone video van Denegre zien we kantoorpanden en gigantische kruispunten die volledig verlaten zijn. Er zijn oneindig lange straten waar niemand loopt en winkels zijn met houten planken dicht getimmerd. Het is een straatbeeld van San Francisco dat we nog niet eerder hebben gezien.

San francisco leeg, Short video bewijst: zo leeg is San Francisco op dit moment
Foto: Screenshot YT | Space Race Studio

De maker

Denegre werkt als filmmaker voor het bedrijf Space Race Studio en heeft al enkele films onder zijn naam staan. Zoals Josephine Doe: een dramafilm uit 2018. Space Race Studio is een creatieve plek waar op korte termijn projecten worden bedacht en uitgevoerd. Zo maken ze commercials, trailers, social media advertenties, korte docu’s en nog veel meer.

Deze video is vooral gemaakt om bewustwording te creëren, maar ook om te laten zien hoe goed mensen zich aan de maatregelen houden. Het doet hem wel zeer om te zien hoe alle winkels gesloten zijn en dat er dus voor veel mensen ook geen inkomsten zijn.

San Francisco leeg
Foto: Denys Nevozhai