Unieke, bizarre beelden: YouTuber loopt mee met gevaarlijkste bende van Rio

CREDITS: danilo.alvesd | Unsplash

Veel content creators doen tegenwoordig alles voor een klein beetje clout.

Doorgaans is dat iets wat wij compleet afkeuren, zeker wanneer je Adam22 of Lena the Plug heet, maar sóms brengt het hele spectaculaire beelden met zich mee waar we eigenlijk héél erg fan van zijn.

YouTuber riskeert leven voor content

En in het geval van de nieuwe Youtube-video van ‘Arab’, is dat al helemaal het geval. Wat deze man voor elkaar heeft gebokst, is namelijk nergens anders te vinden: deze waaghals heeft het gewoon voor elkaar gekregen om een dag mee te lopen met de gevaarlijkste bende in Rio de Janeiro. Arab gaat samen met de leider van de bende op pad en die vertelt Arab precies hoe de bende werkt, wat de verhoudingen onderling zijn en waarom ze precies doen wat ze doen.

content, <strong>Unieke, bizarre beelden:</strong> YouTuber loopt mee met gevaarlijkste bende van Rio
Foto: Denys Argyriou

Content van Arab levert grote contrasten op

Gek genoeg ervaart Arab de bendeleden als hele vriendelijke en warme jongens. In de video is er, naast het geweld dat voorkomt, ook te zien dat de bende een potje basketbalt en voetbalt met de kinderen op straat. Tja, zo kan het ook. De content van Arab brengt aardig wat contrasten met zich mee, want een minuut later zien we Arab met gasten op de bank zitten die wel wat weg hebben van het gemiddelde Call of Duty-personage.

Een unieke video

Zelfs de Braziliaanse inwoners zijn bijzonder verrast over hoe Arab uiteindelijk deze content heeft geproduceerd: “Dit is surrealistische content, 300x beter dan welke tv-documentaire of wat dan ook, hij heeft geschiedenis geschreven! Dit soort inhoud verdient VEEL zichtbaarheid, want er is meer voor nodig dan alleen moed om zoiets te kunnen doen. Felicitaties voor deze man”, zo luidt een van de topreacties. Als je de uncut version van deze ongekende video wilt checken, dan moet je hier zijn.