Netflix deelt volledige Oscar-genomineerde Oekraine-docu op YouTube

CREDITS: Netflix

Netflix heeft de wereld de kans gegeven om meer te weten te komen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Oscar-genomineerde documentaire Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom is nu gratis te bekijken op YouTube. De documentaire vertelt het verhaal over vreedzame studentendemonstraties die werden omgetoverd tot een gewelddadige revolutie. Het laat vooral de strijdbaarheid van Oekraïne zien.

Winter of Fire: Ukraine’s Fight for Freedom

Het is erg belangrijk om de achtergrond van heftige gebeurtenissen zoals deze te kennen. Netflix snapt dat. Regisseur Evgeny Afineesky, genomineerd voor verschillende Oscars, laat weten hoe belangrijk deze docu is. “Op dit zeer moeilijke moment voor Oekraïne is het belangrijk om te onthouden hoe het allemaal begon met de eenheid van de natie.” En precies dat krijg je te zien in de documentaire.

Verschillende nominaties en prijzen

Winter on Fire debuteerde in 2015 op Netflix. De documentaire kreeg toen al veel lof. Het werd genomineerd voor de Academy Award voor de Beste Documentaire en de Primetime Emmy Award in de categorie Exceptional Merit in Documentary Filmmaking. In 2016 was Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom een van de winnaars met de prijs Television Academy Honors. Zo won de documentaire ook de People’s Choice Award voor de beste documentaire op het Toronto International Film Festival. 

Netflix doet wat het kan door dit nu te delen. Hier onder vind je de trailer, die alleen te kijken is op YouTube vanwege een leeftijdsbeperking: