WandaVision heeft de hoogste Rotten Tomatoes-score van het MCU

CREDITS: WandaVision | Disney Platform Distribution

Hitserie WandaVision heeft een topstart gehad nadat het afgelopen vrijdag is gereleased. De eerste twee afleveringen worden geprezen door critici. Zó geprezen zelfs dat het nu de best beoordeelde MCU-show is op Rotten Tomatoes.

De superheldenserie is een ode aan oude sitcoms. Met een score van 97% blijft de serie Black Panther (96%), Avengers: Endgame (94%), Iron Man (94%), Thor: Ragnarok (93%) en Spider-Man: Homecoming (92%) voor. Tot nu toe hebben 128 critici WandaVision beoordeeld. 

Serie WandaVision scoort hoog op Rotten Tomatoes

De reacties van de fans liggen iets minder op een lijn. Ze geven WandaVision een publieksscore van 82%. Op dat gebied staat de nieuwe serie in de onderste regionen van het MCU op Rotten Tomatoes. Echter is het een wekelijkse serie, dus die reacties kunnen natuurlijk nog bijgeschaafd worden.

Het is de allereerste Marvel-serie. Een spannend moment voor Marvel, maar ook voor castleden Elizabeth Olsen, Paul Bettany en Kathryn Hahn. De start is in ieder geval veelbelovend.

WandaVision
Foto: WandaVision | Disney Platform Distribution

Verhaal eerste Marvel-serie

WandaVision combineert de stijl van klassieke sitcoms met het MCU. Wanda Maximoff en Vision lijken het ideale leven in de buitenwijken leiden. Alleen de superhelden beginnen steeds meer te vermoeden dat niets is wat het lijkt. Het eerste seizoen telt negen afleveringen.

In de openingsaflevering worstelen Wanda en Vision met het verbergen van hun krachten tijdens een diner met Vision’s baas en zijn vrouw. De tweede aflevering doet het stel een poging om erbij te horen. Wanda en Vision doen een magische act tijdens een community-talentenjacht.

Vanaf nu komt er iedere week één aflevering online. Op het toonaangevende IMDb krijgt de Marvel-serie een 7,6. Wie is er nog meer hyped? 

Check ook: Disney onthult tientallen nieuwe Marvel-films en series