Vince Garcia: na Hollywoodbarber nu ook Dior-ambassadeur

CREDITS: DIOR

Als er iemand geknipt is voor zijn vak, dan is het Vince Garcia wel. Letterlijk.

De barber die jaarlijks wereldberoemde gasten in zijn stoel ontvangt, is sinds deze week de eerste verzorgingsambassadeur van Dior Sauvage.

Vince Garcia is dé barber der barbers

Waarschijnlijk ben jij nog nooit door je barber begroet met de zin: “Neem maar even plaats, ik moet nog even Drake knippen en dan ben ik over 20 minuutjes bij jou.” En dat is logisch, want jij hebt Vince Garcia niet als barber. Deze legende in de knipwereld heeft ondertussen gasten als Drake, LeBron James, Devin Brooker en Damian Lillard allemaal van een verse coupé voorzien. Maar Vince is meer dan alleen maar een lijstje van beroemde klanten: sinds deze week is hij namelijk de allereerste Grooming ambassadeur van Dior.

Amerikaanse barber zelf in ongeloof

De man uit Toronto begon op zijn 23e met zijn carrière in Los Angeles, terwijl hij daarvoor de fijne kneepjes van zijn eigen barber had geleerd. “Ik verhuisde op mijn 23e naar LA met een zak vol tondeuses en heel veel dromen,” zo vertelt Garcia in de video van Dior. “Omdat ik iets meer dan 20 jaar in de branche zit, had ik me nooit kunnen voorstelen dat ik de eerste Amerikaanse ambassadeur voor Dior Grooming zou worden.” Zo deelde Garcia op Instagram. Zo zie je maar weer: dreams come true.

Een bekende naam, ook op jouw beeldscherm

Wij zagen hem misschien wel een beetje aankomen. Vince is namelijk niet alleen in de barberswereld een bekende naam, maar jij kan hem ook gewoon op je beeldscherm checken. In de HBO-show ‘The Shop‘ speelt Garcia namelijk de hoofdrol. Hierin worden kijkers ondergedompeld in de authentieke barbersfeer. “Het is meer dan alleen de kunst van het kappersvak. Mensen zeggen dat kappers ook therapeuten zijn. We zorgen eigenlijk voor iedereen.” Misschien ligt een baantje bij de GGZ in de toekomst ook wel in het verschiet voor Garcia, deze man kan alles.

Check hier zelf de video van Vince Garcia met Dior.