Vanaf vandaag staat Vikings: Valhalla op Netflix

CREDITS: N etflxi Media Center

Viking-hoeden in de lucht voor Netflix: vanaf vandaag check je namelijk Vikings: Valhalla op de ‘grote rode N’. De spin-off van de hitserie Vikings moet het volgende paradepaardje worden van de streamingdienst. En als de eerste teaser, trailer en het verhaal een voorbode zijn, dan moet dat goed gaan komen. Zin in.

Vikings: Valhalla staat vanaf vandaag op Netflix

In de afgelopen maanden hebben we al veel context gekregen over de serie. Vikings: Valhalla neemt de kijkers mee naar het begin van de 11e eeuw. Je krijgt het verhaal van de beroemdste Vikingen uit de tijd voorgeschoteld. Er zijn hoofdrollen weggelegd voor de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn eigenwijze en zeer uitgesproken zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Dit moet een succesverhaal worden.

Vikings: Valhalla, Vanaf vandaag staat Vikings: Valhalla op Netflix
Netflix Media Center

Eerste teaser en trailer

De eerste beelden zijn in ieder geval veelbelovend. De eerste teaser en trailer deelde Netflix met de volgende omschrijving:

“Wanneer de spanningen tussen de Vikingen en het Britse koningshuis een hoogtepunt bereiken, en de Vikingen onderling botsen met hun geloofsovertuigingen, beginnen de drie Vikingen aan een epische reis. Tijdens dit spannende avontuur, dat hen via zeeën en slagvelden naar Engeland en daarbuiten brengt, moeten ze vechten voor hun leven en het voortbestaan van hun volk.”

De knetterharde beelden gingen gepaard met volle lading positieve reacties én hoge verwachtingen. De eerste drie topreacties onder de trailer zijn bijvoorbeeld:

  • “I hope to see someone as great as Ragnar.”
  • I hope they won’t disappoint this character. Ragnar set some standards.”
  • “I am missing Ragner, Rollo, Lagertha, Floki, and his sons. Legend never die.”

Deze reacties zijn veelzeggend. Het kan een dingetje worden dat Ragnar vorige keer zo’n held was voor kijkers. Leif Eriksson zal dus een hoop op zijn bordje krijgen, maar goed: misschien wordt een nieuwe Viking-held in de streamingdienstoorlog geboren.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…