Dikke western kijktip op Netflix: True Grit met Jeff Bridges en Matt Damon

CREDITS: Screenshot True Grit Trailer | Skydance Media

Iets dat je misschien niet zo aanspreekt op Netflix zijn de westerns. Dit is dan ook een (vaak) ondergewaardeerde filmcategorie. Toch hebben we een parel voor je gevonden waar je eigenlijk een uitzondering voor moet maken. We hebben het namelijk over ‘True Grit’, die nu óók op Netflix te zien is. Deze western heeft het namelijk allemaal: spanning, avontuur én drama.

Netflix film kijktip: True Grit

Nog niet zo bekend met films uit het wilde westen? Dan is True Grit perfect voor jou. In ongeveer 110 minuten heb je deze vlotte film namelijk al gezien. Ook IMDB is enthousiast: hierop wordt de film beoordeeld met een 7,6!

Netflix film
Foto: Screenshot True Grit | Skydance Media

Remake

True Grit is een remake van de originele film True Grit die in 1969 uit kwam. John Wayne, die hierin de hoofdrol speelde won hier zelfs een Oscar voor. Bijna 40 jaar later kwamen de gebroeders Coen bij elkaar en herschreven zij het script zodat het meer op de originele roman van Charles Portis lijkt. En met succes: de film, die in 2010 uitkwam, sleepte maar liefst tien Oscarnominaties binnen waarvan onder andere voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur (Jeff Bridges) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Hailee Steinfield).

Tijdens het kijken van de film ontvangt de kijker precies wat hij van de gebroeders Coen kan verwachten: niet alleen drama en humor, maar ook het prachtige camerawerk en aankleding, in combinatie met het prettige tempo. Oftewel: deze Netflix film kijktip moet je gezien hebben.

Verhaal

De veertienjarige Mattie Ross, gespeeld door Hailee Steinfield, ziet hoe haar vader op geweldadige wijze wordt vermoord en ze wil wraak. Ze zoekt hulp bij alcoholist Rooster Cogburn, gespeeld door Jeff Bridges. Hij is U.S. Marshal en perfect voor haar plan. Hij is namelijk iemand met True Grit, oftewel Ware Volharding. Rooster laat zich overhalen en begin de achtervolging. Maar, dat gaat niet zonder slag of stoot. Bounty hunter LaBoeuf, gespeeld door Matt Damon, is zelf ook uit op het hoofd van Rooster.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…