Voor de fans: Netflix deelt officiele trailer van Vikings: Valhalla

CREDITS: Screenshot Vikings : Valhalla - Netflix

Fans van de hitserie Vikings: eat your heart out. Netflix heeft namelijk deze doelgroep héél blij gemaakt tijdens Tudum (hét aankondigingsevent van de streaminggigant). Ze hebben de allereerste trailer gedeeld van de spin-off Vikings: Valhalla, en die maakt alle verwachtingen waar.

Trailer van Vikings: Valhalla

De vervolgserie Vikings: Valhalla wordt geen kinderspel. Netflix belooft namelijk dat er sowieso drie seizoenen komen. In totaal staan er voor nu 24 afleveringen op de planning, maar dat aantal kan zéker oplopen.

In Valhalla gaan we de legendarische Vikingen Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar volgen. De serie begint – 100 jaar na het einde van de originele serie –  in het begin van de 11e eeuw. De Vikingen in Vikings: Valhalla vechten om te overleven in de steeds veranderende en evoluerende wereld.

Beelden zeg meer dan woorden

Leuk hoor, de bekendmaking van zo’n verhaallijn… Maar waar we écht op zaten te wachten zijn natuurlijk de eerste beelden. En die hebben we nu. De trailer heeft alles waar de fans op hoopten: bruut geweld, een fantastisch historisch decor én angstaanjagende acteurs. À la Vikings dus.

Netflix kondigt daarnaast ook aan dat 2022 het jaar wordt van Valhalla: ”Now is our time to make history. A new era of warriors will rise in Vikings: Valhalla, coming to Netflix in 2022.”

Cast Vikings: Valhalla

De cast van Vikings: Valhalla is ook al een tijdje bekend.Sam Corlett is gecast voor de rol van Leif Eriksson. Een onverschrokken Groenlander die doordrenkt is van oude overtuigingen. Hij is een échte zeeman: groot en fysiek ijzersterk. Leif is één van de hoofdpersonen.

Freydis Eriksdotter wordt gespeeld door Frida Gustavsson. Een vurig, eigenzinnig type die heilig gelooft in de ‘oude goden’. Net als haar broer, Leif, bereikt ze Kattegat als een buitenstaander. Verder gaat Leo Suter de rol van Harald Hardrada spelen (een charismatische Viking van adel) en Bradley Freegard kruipt in de huid van de koning van Denemarken.

Overige castleden:

  • Jóhannes Jóhannesson als Olaf Haraldson: de fysiek sterke halfbroer van Harold.
  • Laura Berlin als Emma of Normandy: jong en ambitieus. Emma komt uit het Normandische hof en is van Vikingbloed. Ze is een van de rijkste vrouwen van Europa.
  • David Oakes als Earl Godwin: The uitmate survivor. Hij is de hoofdadviseur van de koning van Engeland.
  • Caroline Henderson – Jarl Haakon: een geweldige vechter en tolerante leider. Ze regeert met vaste hand over het Kattegat. Ze is erin geslaagd het Kattegat een stad te houden die openstaat voor alle religies in een moeilijke tijd.