Ferrari-film krijgt eindelijk een trailer met Adam Driver in de hoofdrol

CREDITS: Ferrari | STX Films

Een ode aan het meest legendarische automerk aller tijden en zijn oprichter.

Dat is exact waar de film ‘Ferrari’ om draait. De langverwachte film over het leven van Enzo Ferrari heeft ein-de-lijk een teaser gekregen.

Het verhaal over Enzo Ferrari

Hoewel de teaser niet veel weggeeft over het plot, zien we wel genoeg om te concluderen dat het gaat om een emotionele drama. En over veel te snelle auto’s natuurlijk. Gelukkig weten we via verschillende insiders al wel een beetje wat we kunnen verwachten van het plot. Zo speelt het verhaal zich af in de zomer van ’57, wat tien jaar na de oprichting van Ferrari is. Het Formule 1-seizoen is in volle gang, terwijl het met Enzo Ferrari himself bijzonder slecht gaat.

Foto: Ferrari | STXinternational

Ferrari van crisis naar succes

Zowel op financieel als persoonlijk gebied gaat het Enzo niet bepaald voor de wind: de Ferrari-fabriek staat namelijk op het randje van de afgrond, terwijl het huwelijk met zijn vrouw Laura ook op knappen staat nadat ze hen zoon verloren zijn. En tijdens de Mille Miglia van datzelfde jaar ging Ferrari-coureur de Portago over de kop waardoor hij, de bijrijder en tien bezoekers overleden. Alles in deze film is gebaseerd op de biografie van Enzo uit ’91, dus we kunnen wel stellen dat Enzo Ferrari bepaald geen makkelijk leven heeft gehad.

Film is na eerste première al een succes

Met de backstory in je achterhoofd, krijgt Ferrari natuurlijk wel meer lading. Na de première tijdens het Venetië Filmfestival van afgelopen week, rolden de tranen dan ook over de wangen terwijl er na afloop een applaus van 7,5 minuut ontving. Dan weet je zeker dat het om een goede film gaat. En dat komt niet alleen door het goede verhaal dat geschreven is door Troy Kennedy Martin, maar ook door de hoofdrol van Adam Driver en het goede werk van regisseur Michael Mann.

Vanaf kerstmis is Ferrari in de bios te zien, tot dan doen we het dus maar even met de teaser:

Total
0
Share