Hier is de trailer van de Ferrari-film

CREDITS: Ferrari | STX Films

Een ode aan het meest legendarische automerk aller tijden en zijn oprichter.

Dat is exact waar de film Ferrari om draait. De langverwachte film over het leven van Enzo Ferrari heeft ein-de-lijk een trailer gekregen.

Het verhaal over Enzo Ferrari

Het verhaal speelt zich af in de zomer van ’57, wat tien jaar na de oprichting van Ferrari is. Het Formule 1-seizoen is in volle gang, terwijl het met Enzo Ferrari himself bijzonder slecht gaat. De ex-autocoureur (Adam Driver) ziet zijn autbedrijf failliet gaan, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en zijn zoon, Dino, komt te overlijden. Al zijn hoop wordt gezet op één wedstrijd: de Mille Miglia door Italië.

Ferrari, Hier is de trailer van de <strong>Ferrari-film</strong>
Foto: Ferrari | The Searchers

Ferrari van crisis naar succes

Tijdens de Mille Miglia van datzelfde jaar ging Ferrari-coureur de Portago over de kop waardoor hij, de bijrijder en tien bezoekers overleden. Niet bepaald een goed imago, dus. Alles in deze film is gebaseerd op de biografie van Enzo uit ’91, dus we kunnen wel stellen dat Enzo Ferrari bepaald geen makkelijk leven heeft gehad.

Met de backstory in je achterhoofd, krijgt Ferrari natuurlijk wel meer lading. Na de première tijdens het Venetië Filmfestival, rolden de tranen dan ook over de wangen terwijl er na afloop een applaus van 7,5 minuut ontving. Dan weet je zeker dat het om een goede film gaat. Dat komt niet alleen door het goede verhaal dat geschreven is door Troy Kennedy Martin, en het goede werk van regisseur Michael Mann. Vanaf kerst is Ferrari in de bios te zien, tot dan doen we het dus maar even met de officiële trailer: