Top Gun: Maverick nog niet gezien? Zelfs Quentin Tarantino ‘f**king loves it’

CREDITS: Universal Pictures International - Filmdepot

Mocht je de geroemde sequel Top Gun: Maverick nog niet hebben gezien, dan is er nóg een reden. In een interview onthult eindbaas Quentin Tarantino dat hij hélemaal fan is van Tom Cruise & Co.

En daar geven we hem groot gelijk in. Eerder gaven wij namelijk al aan groot fan te zijn.

Ook Quentin Tarantino is fan van Top Gun: Maverick

Of hij nou als Ethan Hunt in Mission Impossible, of als Jack Reacher op het witte doek verschijnt: Tom Cruise is een eindbaas. Maar misschien toch wel zijn masterpiece, is zijn rol als Pete Mitchell, callsign Maverick, in Top Gun. Na zijn meestersucces in ’86 is hij dit jaar weer teruggekropen in de huid van Maverick en hij weet nog steeds het gaspedaal in zijn jet fighter te vinden.

Top Gun: Maverick, <strong>Top Gun: Maverick</strong> nog niet gezien? Zelfs Quentin Tarantino &#8216;f**king loves it&#8217;
Universal Pictures International – Filmdepot

Quote Quentin

Dat heeft ook Quentin Tarantino gezien. In een podcast met ReelBlend vertelt hij namelijk: “I f**king love Top Gun: Maverick. I thought it was fantastic.” Dat zijn nog eens complimenten die je wil krijgen. Steek die maar in je zak, Tony Scott. Na dit veertje in zijn reet – klinkt negatief, bedoelen we niet – gaat hij nog verder. “I saw it at the theatres. That and Spielberg’s West Side Story both provided a true cinematic spectacle, the kind that I’d almost thought that I wasn’t going to see anymore. It was fantastic.”

Dus mocht je ‘m nog niet gezien hebben, dan weet je nu wat Quentin ervan vindt.

Wij ook fan

Toen Top Gun: Maverick net uit was schreven we ook al een review. Daarin waren we ook al lovend.

Door het verschijnen van personages uit de originele film, borduurt de nieuwe film spectaculair voort op een verhaal van inmiddels zo’n 36 jaar oud. Ondanks het ondertussen totaal veranderde filmlandschap, blijft de film wel enigszins subtiel en blijft het aantal toeters en bellen tot een minimum beperkt. En dat is ook wat dit vervolg zo sterk maakt. Juist omdat de makers het subtiel houden en dus echt focussen op het verhaal, krijgen wij alleen maar meer respect voor deze productie.

Goed, tijd om ‘m te checken dus:

Source:
Universal Pictures International - Filmdepot