Een ode aan Tom Hardy’s personage in Peaky Blinders

CREDITS: Screenshot Peaky Blinders | BBC Studios

Er was een gruwelijke rol weggelegd voor één van de beste acteurs in één van de beste series: Tom Hardy in Peaky Blinders. Tuurlijk, Cillian Murhpy’s Tommy Shelby blijft dé ster van de Britse serie. Dat beseffen we onszelf maar al te goed, maar men hoe Hardy zijn rol vertolkte was uit de kunst. En wij willen daar graag wat meer aandacht aan besteden.

Een ode aan Tom Hardy’s personage in Peaky Blinders

Tom Hardy speelt in de hitserie van BBC de keiharde Alfie Solomons. Hij verscheen voor het eerst in de tweede aflevering van seizoen 2. Zijn personage Alfie gooit in Peaky Blinders met legendarische quotes zoals: “Big fucks small always, actually”  en “So is it all purely for bad blood, is it, Tommy?”

Alfie Solomons

Alfie Solomons is een Joodse bendeleider die woonde in Camden Town, Londen. Hij is ongekend gewelddadig en onvoorspelbaar, maar ook zeer intelligent en berekenend. Daarnaast is hij een meesteronderhandelaar waar Tommy Shelby veel conversaties mee heeft, waarbij de klasse van acteren van je scherm afdruipt. Het is een natte droom voor serieliefhebbers als deze twee grootheden samen in een scène spelen.

The Art of Charisma

YouTube heeft ons veel gebracht. Soms heeft het ons leedvermaak gebracht, maar ook veel inspirerende video’s. En dit is er één in de tweede categorie. The Art of Charisma is een ode aan Tom Hardy’s personage Alfie Solomons. Er is een ‘Part 1’ en een ‘Part 2’ uitgebracht door fan Pasha Edits. In de video komt naar voren hoe goed Hardy écht kan acteren. Het ene moment maakt hij een goede grap, terwijl hij op het andere moment iemand van kant maakt.

De reacties op de YT-video’s zijn allesomvattend.

  • One of the best actors of this generation. Incredibly talented and beautiful soul.
  • The best actor in present. Maybe the best of all time.
  • This caracter is art!

Part 1

https://www.youtube.com/watch?v=F38-ZqD0yXk

Part 2 

https://www.youtube.com/watch?v=ivC3VAq1kbs