Threads is snelstgroeiende app ooit

Elon maakt er met Twitter echt een potje van. Voor veel mensen was de ‘capacity limit reached’-heisa de druppel.

En wie anders dan Zuckerberg haalt daar dan weer zijn voordeel uit?

Threads nieuwe concurrent van Twitter

Zuckerbergs Meta maakte vorige week al bekend dat ze met een concurrent voor Twitter zouden komen. “We horen van creators en publieke figuren dat ze geïnteresseerd zijn in een platform dat verstandig wordt beheerd en dat ze kunnen vertrouwen”, zo klonken de woorden van Chris Cox. Dat was destijds bedoeld als kleine sneer naar het platform van Twitter, waarna de miljardairars elkaar provoceerden tot een kooigevecht. Afijn, het moment is een week later dan echt gekomen: Threads is officieel het nieuwste platform van Meta en het is meteen een big hit.

Threads, <strong>Threads</strong> is snelstgroeiende app ooit

Nu al meer dan 100 miljoen gebruikers

Binnen vijf dagen tijd tikte het nieuwe platform namelijk meer dan 100 miljoen gebruikers aan. Zelfs TikTok kon daar in 2017 niet aan tippen. Met deze cijfers is Threads met afstand de snelstgroeiende app ooit. Het vorige record lag namelijk in handen van OpenAi’s ChatGPT, dat binnen twee maanden tijd 100 miljoen gebruikers binnensleepte. Met die kennis in je achterhoofd is de prestatie van Threads nóg krankzinniger. Nog geen week later en ze verbreken al records. Ongekend.

Hoe is Threads nu al zo krankzinnig groot?

De ongekende prestatie van Zuckerberg’s nieuwe platform is vooral te danken aan het eenvoudige aanmeldproces. Het enige dat gebruikers hoeven te doen is in te loggen op hun Instagram, waarna alle gegevens automatisch in het profiel staan. Ook de volglijsten worden hierbij meteen ingevuld. Daarnaast scheelt het voor Threads ook dat ze direct in 100 landen zijn geïntroduceerd, terwijl ChatGPT destijds nog in een beperkt aantal landen beschikbaar was. Het is, helaas voor Threads, wel zo dat ze momenteel geblokkeerd zijn in de Europese Unie wegens de strenge Europese regelgeving. Meta heeft al aangegeven dat ze bezig zijn met oplossingen en hopen zo snel mogelijk weer beschikbaar te zijn voor alle Europeanen.

Goed, hoe Elon Musk hiermee omgaat zullen we snel zien. Of hij fixt Twitter gewoon, óf we zullen zijn agressie richting Zuckerberg binnenkort in de kooi zien. Hoe dan ook is de opkomst van Threads voor ons een win-win situatie.

Threads, <strong>Threads</strong> is snelstgroeiende app ooit