The Matrix 4 komt er officieel aan met oude bekenden!

CREDITS: The Matrix

Het eerste deel van The Matrix kwam in 1999 uit. Een boeiend verhaal, digitale effecten die men toen nog niet kenden en een goede dosis actie. Niet zo gek dat het een enorm succes werd. Vier jaar later volgde The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Een tijdje geleden dus.

Nu, heel wat jaren later is officieel aangekondigd dat er ein-de-lijk een vervolg komt. Alsof dat niet al goed nieuws op zichzelf is, maken wij het graag nog iets beter. Keanu Reeves – of beter gezegd Neo – zal ook in The Matrix 4 weer van de partij zijn. Kom maar door!

The Matrix 4 komt er officieel aan met oude bekenden

Net als de vorige films zal ook dit The Matrix 4 worden geregisseerd door de zussen Lana en Lilly Wachowski. Voor het script krijgen zij daarbij hulp van Aleksandar Hemon en David Mitchell. Zoals het er nu voorstaat zal de productie beginnen in de eerste helft van 2020. Vervolgens is het wachten op Warner Bros Pictures en Village Roadshow Pictures tot zij de film wereldwijd verspreiden. Warner Bros probeerde de laatste jaren eerder al om een vierde deel te verwezenlijken. Door een vertraging met de productierechten werd dat alsmaar uitgesteld. Zo zie je maar: de aanhouder wint!

Het zal nog even duren voordat je The Matrix 4 op de schermen kunt bewonderen. Als het zover is kunnen we eindelijk weer Keanu Reeves als Neo en Carrie-Anne Moss als Trinity zien. Wie de rol van Morpheus gaat spelen – oorspronkelijk Laurence Fishburne – is nog niet bekend. Geruchten gaan dat die rol misschien in een jonger jasje wordt gestoken. Met het feit dat de voorgaande films gezamenlijk meer dan 1,4 miljard euro hebben opgehaald, kan het haast niet anders dat ook dit deel een succes gaat worden. Om het wachten wat beter te maken, kan je vanaf 29 augustus een week lang The Matrix zien in de bioscoop ter viering van het 20-jarige jubileum. Ook niet verkeerd!