The Liberties: keiharde Ierse drama is een combinatie van Peaky Blinders en Gangs Of New York

CREDITS: Greenhorn Films

Je hebt ballen als je een TV drama als volgt aangekondigd: Gangs of New York ontmoet Peaky Blinders in het jaar 1815 in Dublin. Dan heb je veel vertrouwen in je werk, want dan worden de verwachtingen extreem hoog. De makers – Greenhorn Films – durfde het aan.

Het gaat om een proof-of-concept-teaser die werd uitgebracht om de publieke reactie te peilen. Als veel mensen het concept dik vinden dan gaan ze het verhaal naar de volgende fase brengen. Wij kunnen niet anders zeggen dan: doen!

The Liberties: een combinatie van Peaky Blinders en Gangs of New York

The Liberties speelt zich af in het begin van de 19e eeuw in Dublin. De in Dublin geboren filmmaker Brian Durnin heeft de serie geschreven met Gary Duggan en Pierce Ryan.

Het verhaal gaat over drie broers en zussen: William, Mary en Pondersbury Kelly. In 1815 – na de mislukte Wolfe Tone-opstand in 1798 en de daaropvolgende Act of Union – zijn de spanningen tussen de Ieren en hun Britse tegenhangers flink toegenomen. De katholieke emancipatiebeweging komt daardoor in een stroomversnelling.

William, Mary en Pondersbury Kelly maken elk deel uit van een klasse. De vorige generatie van hun familie heeft zich bekeerd tot het protestantisme om hun land en titel te behouden. Ze zoeken contact met de eerste zwaargewichtkampioen uit Ierland genaamd Don Donnelly. De professionele bokser gaat hen helpen.

Legendarische bokser

Het legendarische leven van bokser Dan Donelly en zijn banden met de Kellys vormen de ruggengraat van seizoen 1. De officiële synopsis voor seizoen 1 is: Donnelly’s onwaarschijnlijke samenwerking met William leidt tot succes dat, geen van beiden lang kan vasthouden.

We maken ook kennis met Peg Plunkett, de meest beruchte mevrouw van het tijdperk. In een door mannen gedomineerde samenleving raakt William’s zus, Mary, geleidelijk aan verbonden met Peg’s bedrijf in een poging om wat autonomie en macht voor zichzelf terug te krijgen.

Er staan drie seizoenen op de planning. Als de concept teaser mensen weet te overtuigen, kunnen wij in ieder geval niet wachten!

, The Liberties: keiharde Ierse drama is een combinatie van Peaky Blinders en Gangs Of New York
Foto: screenshot The Liberties | Greenhorn Films
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…