The Last Duel: Matt Damon en Ben Affleck strijden in 14e-eeuws Frankrijk

CREDITS: Screenshot The Last Duel

Boem. Het is tijd voor een zowel magisch áls tragisch stukje historie met de beste acteurs. Misschien is dit wel dé blockbuster waar je op zit te wachten. Voor The Last Duel zijn namelijk Matt Damon en Ben Affleck herenigd. Deze film is een middeleeuws drama waarin fans een kijkje krijgen in de brute strijd tijdens de Honderdjarige Oorlog. Een brute oorlog tussen Frankrijk en Engeland tussen 1337 en 1453.

Trailer: The Last Duel met Matt Damon and Ben Affleck

We gaan terug naar 14e-eeuws Frankrijk. De film is gebaseerd op The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France (een hele mond vol) van Eric Jager. We vergeven het je als dit boek niet op je leeslijst staat, maar na het zien van de trailer zal je mening veranderen.

The Last Duel
Foto: Screenshot The Last Duel | 20th Century Studios

De Honderdjarige Oorlog begon toen de Engelse koning Eduard III in 1337 de Franse troon opeiste na een conflict over Acquitanië. En in die tijd moest je geen ruziemaken met Filips, dus dit was het startsein.

The Last Duel gaat over een bloedige strijd in verband met een verkrachting. Jacues Le Gris zou Marguerite de Carrouges hebben aangerand. De verdachte komt oog in oog te staan met zijn aanklager, de echtgenoot van Carrouges. Natuurlijk in een duel op leven en dood, dat alles op het spel zet.

Zo hoor je iemand zeggen in de trailer: “De waarheid doet er niet toe. Er is alleen de kracht van mannen.”

Oscar-winnaars samen op het witte doek

Affleck en Damon keren terug als duo. Het is de eerste keer dat de twee weer samenwerken na Good Will Hunting uit 1997. Naast deze twee Oscar-winnaars spelen ook Adam Driver and Jodie Comer in The Last Duel. 

Naast dat we grote acteurs én fantastisch camerawerk zien in de trailer, zijn we ook onder de indruk van de ‘fashion’. Damon en Affleck’s personages rocken heftige haarstijlen en de kostuums zijn op het eerste ook historische kunststukjes op het lichaam.

14 oktober 2021 verschijnt The Last Duel op het witte doek. De trailer is in ieder geval veelbelovend.

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…