Nu op Netflix: brute Western van Jay-Z met Idris Elba

CREDITS: Foto: Netflix

Een langdradig verhaal met halfslachtige gevechten op de prairie tussen cowboys en indianen: zo kan je de gemiddelde hedendaagse Western samenvatten. Westerns zijn eentonig geworden, en dat weet Netflix ook. Daarom hebben zij een nieuwe Netflix Original die de Western-genre op zijn kop moet zetten. Met The Harder They Fall is er een nieuwe, verfrissende en actierijke Western die de hitlijsten van de streamingdienst gaat overnemen.

Jay-Z als mastermind van The Harder They Fall

Dat deze Western uniek is, wordt meteen duidelijk als je het lijstje producenten doorspit. Niemand minder dan hiphop-icoon Jay-Z stelt zijn creatieve mastermind tentoon, ditmaal als producent van de nieuwe Netflix Original. De Western krijgt dan ook een heerlijk Jay-Z tintje met de bijbehorende soundtracks, waarop er wat nieuwe tunes van de rijkste rapper op aarde te horen zijn. Met opnames in New Mexico zullen we het befaamde Western sfeertje niet hoeven te missen, terwijl er door de productiekeuzes genoeg elementen zijn die The Harder They Fall uniek maken.

The Harder They Fall
Foto: Netflix

De story van de Western die je nu kan checken

Het verhaal van The Harder They Fall volgt Nat Love a.k.a., Jonathan Majors. Wanneer hij erachter komt dat de man die zijn ouders heeft vermoord vrijkomt, roept hij zijn oude bandietenbende weer bij elkaar. Niet voor een gezellig theekransje natuurlijk: de gang gaat op wraak uit. Geen spoilers hier, hoe dit afloopt mag je zelf bekijken.

Gelukkig is de film sinds 3 november al te checken op Netflix. Met een heerlijke soundtrack, prachtige locaties, een unieke productiecrew en een gruwelijke cast met onder andere Regina King, Idris Elba en Jonathan Majors, is dit een héérlijke Western. Om alvast op te warmen is hier de dikke trailer van The Harder They Fall:

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…